Blog

Van Zelst Blog

Lees hier wat er in de wereld gebeurd rondom koffie, koffiemachines, levensmiddelen en Horeca. Kortom: de laatste trends en ontwikkelingen op een rij.

 • Van cacaoboon tot chocoladedrank

  Wist je dat het verhaal van cacao en chocolade al meer dan 4000 jaar geleden begon ? Of dat cacao een belangrijke rol speelde als munteenheid bij de Maya’s en de Azteken? Cacao werd zelfs eerst als drank geconsumeerd, lang voor ‘eetchocolade’ uitgevonden werd. Het groeiproces van de cacaoboom De pit uit de vrucht van de cacaoboom wordt de cacaoboon genoemd. lees verder »
 • Hartverwarmende Kerstkoffies

  Het is al langer een trend om je kopje koffie om te toveren tot een heerlijk dessert. Tijdens de aankomende feestdagen kun je zowel koffieliefhebber als koffiehater verassen met een van onderstaande kerstkoffies. Succes gegarandeerd. Kerstkoffie met Baileys Zoete, bijzondere koffie die je handen, je lijf en je ziel verwarmt, dat is deze kerstkoffie met Baileys e lees verder »
 • Nieuwe trend: drink je koffie uit een donut!

  Waarom je snack en koffie los van elkaar drinken als je het ook kunt combineren? Dat moet de gedachte achter deze nieuwe uitvinding zijn. Maak kennis met de donut-koffiekop. Koffie is bijna overal goed mee te combineren. Zo werd het kopje eerder vervangen door ijshoorntjes en passeert nu de donut de revue. Deze donut is omhuld met een laagje kaneel en de binnenkant bevat lees verder »
 • Koffie verlaagt gezondheidsrisico's

  Het drinken van drie tot vier kopjes koffie per dag is eerder goed, dan slecht voor je. Koffieliefhebbers hebben minder kans op hartaandoeningen dan mensen die helemaal geen koffie drinken.   lees verder »
 • Niet zo ongezond als je denkt

  5 producten waar je wel een portie meer van mag Gezond eten en drinken kan ingewikkeld zijn. Zeker in deze tijd, waarin iedereen iets te zeggen heeft over het scala aan producten. Het één is nog ongezonder dan het ander. Dat wekt de indruk dat je deze producten maar beter kunt vermijden. Maar is dat wel nodig? 1. Bananen Bananen zijn niet a lees verder »
 • Warsteiner Winter Speciale Editie

  Het Warsteiner Winter seizoensbier is weer verkrijgbaar. Met dit seizoensbier maken de brouwers van Warsteiner het verschil tijdens de sfeervolle wintermaanden. In lees verder »
 • Melange d’Or ontwikkelt Biologisch Assortiment

  De biologische producten van Melange d’Or gaan uit van de kracht van de natuur. Het zijn pure producten waarbij geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt zijn. Dieren h lees verder »
 • Nieuw onderzoek: 'Vier koppen koffie per dag verlengt mogelijk je leven'

  Wie een paar kopjes koffie per dag drinkt, leeft langer dan een geheelonthouder. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Koffie heeft de reputatie ongezonde effecten op ons lichaam te hebben: maagzuur, een maagzweer of zelfs een hartziekte. Maar uit nieuwe onderzoek lijkt juist dat mensen die minimaal vier koppen koffie per dag drinken, langer leven dan degenen die nooit of bijna nooit koffie lees verder »
 • Welk alcoholvrij biertje is het lekkerst?

  Nederlanders drinken steeds meer alcoholvrij bier. De redactie van NRC heeft daarom zeven alcoholvrije pilsener-merken getest. Nederlanders drinken steeds minder gewoon bier en steeds meer alcoholvrij. De eerste helft van dit jaar steeg de consumptie van bier zonder of met weinig alcohol met 25 procent. Op de redactie van NRC testten ze zeven alcoholvrije pilsener-merken. Zij lieten witb lees verder »
 • Wespen op je terras? Kruidnagel op tafel

  In de strijd die horecaondernemers voeren tegen talrijke wespen, lijkt een eenvoudig kruid het beste medicijn. Tien stukjes kruidnagel in een schoteltje met water en wespen kiezen het hazenpad. Wespen schijnen kruidnagel echt heel vies te vinden. Voor terrasgasten én -houders zou de gedroogde specerij wel eens hét wapen kunnen zijn in de str lees verder »
 • Drie koppen koffie per dag drinken vergroot de kans op een lang leven

  Onderzoekers hebben een verband gevonden tussen koffie drinken en langer leven. Qua hogere levensverwachting is er geen verschil tussen cafeïnevrije en gewone koffie. Dat is de conclusie van Europese onderzoekers en Amerikaanse onderzoekers die dinsdag hun bevindingen publiceerden in Annals of Internal Medicine. Voor het Europese onderzoek volgde een groep wetenschappers langer dan zest lees verder »
 • Drink je graag koffie en wil je beter kunnen sporten? Dan is dit nieuws fantastisch

  Hou je van koffie en zou je beter willen sporten? Dan hebben wij héél goed nieuws voor je. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat cafeïne daadwerkelijk dient als prestatiebevorderend middel. 3 verschillende groepen Voor het onderzoek werden 40 sportieve mannen die graag wielrennen verdeeld over 3 groepen: de eerste dronk dagelijks minder dan 1 kop koffie, de t lees verder »
 • 35 bijzondere feiten over koffie

  Wist je dat de oude Afrikanen koffiebonen mengde met dierlijke vetten en dit gebruikten als primitieve energiereep? Of dat een Ethiopische geitenherder voor het eerst koffie ontdekte doordat zijn vee de bessen begon te eten? Misschien wist je dat een Arabische vrouw vroeger haar echtgenoot zou kunnen scheiden als hij haar niet van genoeg koffie kon voorzien? Niet op de hoogte? We hebben lees verder »
 • Kunst in een kopje koffie

  De kopjes koffie die Lee Kang Bin uit Zuid-Korea zet, zijn eigenlijk te mooi om op te drinken. In het melkschuim bovenop maakt hij prachtige koffie kunst. Van Disney karakters en landschappen tot prachtige bloemen en zelfs de beroemde Sterrennacht van Van Gogh weet hij na te maken. Kang Bin werkt al tien jaar als barista. Hij heeft zijn eigen café in de hoofdstad Seoul. De koffie die lees verder »
 • Voeding & Sport een Winning Team - Betere keuzes in de sportkantine

  De consument vindt een gezonde levensstijl steeds belangrijker. Veel mensen sporten dan ook om fit en gezond te blijven. Maar na het sporten is het vaak nog lang gezellig in de sportkantine en lukt het niet iedereen om een gezonde keuze op het gebied van voeding te maken. Daarom helpt Van Zelst om een gezonder assortiment aan te bieden in de sportkantine. Dit kan naast het huidige aanbod en uit lees verder »
 • Is het verstandig om minder koffie te drinken?

  Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en Hart- en vaatziekten aan de Wageningen Universiteit, schiet in de lach bij het aanhoren van alle koffiefabels op internet. 'Om het eerste misverstand maar meteen uit de weg te ruimen: koffie droogt je lijf niet uit', lees verder »
 • Horeca investeert flink meer in terras

  85 procent van de horecaondernemers investeert dit jaar flink in de aankleding van het terras. Zo’n 70 procent investeert zelfs meer dan in voorgaande jaren. “De economische trend omhoog zet door en dat zie je terug in de investeringen die ondernemers in hun terrassen doen”, aldus Robèr Willemsen, voorzitter KHN.  “Maar ook de trend dat het restaurant zich in de zomer steeds me lees verder »
 • Psychologische effecten van koffie

  Als er over koffie wordt geschreven, gaat het meestal over onze gezondheid of de heilzame werking van cafeïne. Minder bekend zijn deze drie effecten. Koffie maakt je optimistischer Psychologen deden een experiment waarbij deelnemers twee tot drie koppen koffie namen een half uur voor ze verbale testen moesten uitvoeren. De cafeïne bleek de verwerking van positieve woorden te v lees verder »
 • Trendtour door Amsterdam

  Lantmännen Unibake Nederland heeft Van Zelst samen met de andere HFG-leden meegenomen op een inspirerende rondreis door Amsterdam. Deze trendtour voerde langs diverse hotspots die zich onderscheiden door de creatieve en bijzondere manier waarop zij met eten omgaan en hoe zij inspelen op de belangrijkste foodtrends van dit moment. We zage lees verder »
 • Een nieuw zomerdrankje met koffie

  Wij kwamen een nieuw en hip drankje tegen op het internet: de Espresso-Tonic. Als we de trendsetters op Instagram mogen geloven wordt gin tonic aan de kant geschoven door espresso tonic. lees verder »
 • Kwaliteit van koffie wordt steeds beter

  De kwaliteit van koffie is volgens experts steeds beter aan het worden. Ook de gemiddelde consument herkent steeds beter een "goede kop koffie", zo vertellen zij aan de website NU.nl. "Er zijn steeds meer koffiebars, waar ook veel specialty coffee geschonken wordt", zegt Sybilla Jimmink van koffiebar Back to Black. "Dit zijn vaak kleine bran lees verder »
 • Met deze boter heb je geen koffie meer nodig

  In Japan heeft een bekend zuivelbedrijf, de Megmilk Snow Brand Company, een nieuwe spread op de markt gebracht waarmee je je dagelijkse dosis cafeïne op je brood kan smeren: De koffieboter. Hiermee smeer je eenvoudig je koffieboost op je brood. Je hoeft 's morgens niet te wachten tot je koffieapparaat klaar is met pruttelen. Gewoon de koelkast open en smeer je koffie maar op brood.  lees verder »
 • Prachtige portretten gemaakt van koffie

  Nuria Salcedo is een kunstenares uit de Spaanse stad Valencia die op een wel heel bijzondere manier zijn gemaakt, namelijk met koffie! Wie dacht dat je zo’n bakkie troost alleen kunt gebruiken om jezelf bij elkaar te rapen heeft het hartstikke mis! De Spaanse creatieve dame laat zien dat je er ook prima schilderijen mee kunt maken. Haar creaties hebben tatoeages, hoedjes, bloeme lees verder »
 • Tips bij drukte op het terras

  Hoe bewaar je op drukke dagen de rust op het terras? Horeca trendwatcher Wouter Verkerk geeft een aantal tips. ‘Oorzaken van onaangename drukte op een terras of in een horecabedrijf zijn bijna altijd: Mensen die niet welkom worden geheten, daardoor niet ontspannen en ‘bang’ zijn dat ‘het’ niet goed komt. Die gaan zwaaien, roepen en schreeuwen en zelf naar de bar lo lees verder »
 • Voeg dit toe aan je kopje koffie in plaats van suiker

  Drink jij je koffie het liefst met een flinke lepel suiker? Heel lekker natuurlijk, maar wie een paar koppen per dag drinkt krijgt daarmee heel wat extra calorieën binnen. Probeer deze tip eens voor een zoetere kop, zonder dat je suiker moet toevoegen. lees verder »
 • Een paar koppen koffie per dag helpen je jong te blijven

  Een nieuw onderzoek heeft de effecten van cafeïne geanalyseerd. Over de negatieve kanten van te veel cafeïne heb je genoeg gehoord, maar recent onderzoek wijst uit dat een paar koppen koffie per dag eigenlijk een aanzienlijk gezondheidsvoordeel hebben. Een nieuw onderzoek van Stanford University wees uit dat cafeïne leeftijdsgerelateerde ontstekingen tegen kan gaan. En die spel lees verder »
 • Een geklutst eitje in je koffie

  Oké, voordat je een vies gezicht trekt: een ei in je koffie klinkt misschien bizar, maar er is een reden waarom deze oude traditie een comeback maakt. Wat die reden is, leggen we je uit. We beginnen rond 1800 in Minnesota, Amerika. Scandinavische immigranten moesten het doen met slecht water en slappe koffie en vonden een manier om hun bakkie troost iets… troostrijker te maken. lees verder »
 • Warsteiner Winter Seizoensbier is verkrijgbaar

  Het Warsteiner Winter seizoensbier is weer verkrijgbaar. Het seizoensbier kent zijn oorsprong in een oude bierstijl. Munchener biertype Warsteiner Winter is een namelijk een Münchener biertype. De afkomst van Münchener is niet moeilijk te raden. In 1839 kwam de Münchener brouwer Gabriël Sedlmayr met een revolutionair bier op de markt. Dit bier, ook wel Beierse Bier genoemd lees verder »
 • Meringue koffie: een nieuw dessert of zoete variant?

  Er is een nieuwe rage in hip koffieland. Waar je normaliter een dessert met een kopje koffie besteld na een diner is de trend om je kopje koffie om te toveren tot dessert met meringue. Koffie en merinque zijn natuurlijk een heerlijke combinatie en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Je hoeft geen klontje suiker meer in je koffie te doen met deze zoete topping. De 'meringue coffee lees verder »
 • Nescafé lanceert koffiemachine voor oploskoffie (voor thuis)

  Nescafé lanceert de "Nescafé Gold Barista", de eerste koffiemachine voor thuis ontwikkeld voor Nescafé Gold oploskoffie. Steeds meer mensen drinken buitenshuis speciale koffievariaties. Ook thuis is koffiebeleving belangrijk en met de Nescafé Gold Barista schenk je thuis eenvoudig diverse koffievariaties. Revolutie in het kopje koffie De Nescafé Gold Barista i lees verder »

1-30 van 80

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3