Blog

Van Zelst Blog

Lees hier wat er in de wereld gebeurd rondom koffie, koffiemachines, levensmiddelen en Horeca. Kortom: de laatste trends en ontwikkelingen op een rij.

  • Nieuw onderzoek: 'Vier koppen koffie per dag verlengt mogelijk je leven'

    Wie een paar kopjes koffie per dag drinkt, leeft langer dan een geheelonthouder. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Koffie heeft de reputatie ongezonde effecten op ons lichaam te hebben: maagzuur, een maagzweer of zelfs een hartziekte. Maar uit nieuwe onderzoek lijkt juist dat mensen die minimaal vier koppen koffie per dag drinken, langer leven dan degenen die nooit of bijna nooit koffie lees verder »
  • Welk alcoholvrij biertje is het lekkerst?

    Nederlanders drinken steeds meer alcoholvrij bier. De redactie van NRC heeft daarom zeven alcoholvrije pilsener-merken getest. Nederlanders drinken steeds minder gewoon bier en steeds meer alcoholvrij. De eerste helft van dit jaar steeg de consumptie van bier zonder of met weinig alcohol met 25 procent. Op de redactie van NRC testten ze zeven alcoholvrije pilsener-merken. Zij lieten witb lees verder »
  • Wespen op je terras? Kruidnagel op tafel

    In de strijd die horecaondernemers voeren tegen talrijke wespen, lijkt een eenvoudig kruid het beste medicijn. Tien stukjes kruidnagel in een schoteltje met water en wespen kiezen het hazenpad. Wespen schijnen kruidnagel echt heel vies te vinden. Voor terrasgasten én -houders zou de gedroogde specerij wel eens hét wapen kunnen zijn in de str lees verder »
  • Drie koppen koffie per dag drinken vergroot de kans op een lang leven

    Onderzoekers hebben een verband gevonden tussen koffie drinken en langer leven. Qua hogere levensverwachting is er geen verschil tussen cafeïnevrije en gewone koffie. Dat is de conclusie van Europese onderzoekers en Amerikaanse onderzoekers die dinsdag hun bevindingen publiceerden in Annals of Internal Medicine. Voor het Europese onderzoek volgde een groep wetenschappers langer dan zest lees verder »
  • Drink je graag koffie en wil je beter kunnen sporten? Dan is dit nieuws fantastisch

    Hou je van koffie en zou je beter willen sporten? Dan hebben wij héél goed nieuws voor je. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat cafeïne daadwerkelijk dient als prestatiebevorderend middel. 3 verschillende groepen Voor het onderzoek werden 40 sportieve mannen die graag wielrennen verdeeld over 3 groepen: de eerste dronk dagelijks minder dan 1 kop koffie, de t lees verder »
  • 35 bijzondere feiten over koffie

    Wist je dat de oude Afrikanen koffiebonen mengde met dierlijke vetten en dit gebruikten als primitieve energiereep? Of dat een Ethiopische geitenherder voor het eerst koffie ontdekte doordat zijn vee de bessen begon te eten? Misschien wist je dat een Arabische vrouw vroeger haar echtgenoot zou kunnen scheiden als hij haar niet van genoeg koffie kon voorzien? Niet op de hoogte? We hebben lees verder »
  • Kunst in een kopje koffie

    De kopjes koffie die Lee Kang Bin uit Zuid-Korea zet, zijn eigenlijk te mooi om op te drinken. In het melkschuim bovenop maakt hij prachtige koffie kunst. Van Disney karakters en landschappen tot prachtige bloemen en zelfs de beroemde Sterrennacht van Van Gogh weet hij na te maken. Kang Bin werkt al tien jaar als barista. Hij heeft zijn eigen café in de hoofdstad Seoul. De koffie die lees verder »
  • Voeding & Sport een Winning Team - Betere keuzes in de sportkantine

    De consument vindt een gezonde levensstijl steeds belangrijker. Veel mensen sporten dan ook om fit en gezond te blijven. Maar na het sporten is het vaak nog lang gezellig in de sportkantine en lukt het niet iedereen om een gezonde keuze op het gebied van voeding te maken. Daarom helpt Van Zelst om een gezonder assortiment aan te bieden in de sportkantine. Dit kan naast het huidige aanbod en uit lees verder »
  • Is het verstandig om minder koffie te drinken?

    Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en Hart- en vaatziekten aan de Wageningen Universiteit, schiet in de lach bij het aanhoren van alle koffiefabels op internet. 'Om het eerste misverstand maar meteen uit de weg te ruimen: koffie droogt je lijf niet uit', lees verder »
  • Horeca investeert flink meer in terras

    85 procent van de horecaondernemers investeert dit jaar flink in de aankleding van het terras. Zo’n 70 procent investeert zelfs meer dan in voorgaande jaren. “De economische trend omhoog zet door en dat zie je terug in de investeringen die ondernemers in hun terrassen doen”, aldus Robèr Willemsen, voorzitter KHN.  “Maar ook de trend dat het restaurant zich in de zomer steeds me lees verder »
  • Psychologische effecten van koffie

    Als er over koffie wordt geschreven, gaat het meestal over onze gezondheid of de heilzame werking van cafeïne. Minder bekend zijn deze drie effecten. Koffie maakt je optimistischer Psychologen deden een experiment waarbij deelnemers twee tot drie koppen koffie namen een half uur voor ze verbale testen moesten uitvoeren. De cafeïne bleek de verwerking van positieve woorden te v lees verder »
  • Trendtour door Amsterdam

    Lantmännen Unibake Nederland heeft Van Zelst samen met de andere HFG-leden meegenomen op een inspirerende rondreis door Amsterdam. Deze trendtour voerde langs diverse hotspots die zich onderscheiden door de creatieve en bijzondere manier waarop zij met eten omgaan en hoe zij inspelen op de belangrijkste foodtrends van dit moment. We zage lees verder »
  • Een nieuw zomerdrankje met koffie

    Wij kwamen een nieuw en hip drankje tegen op het internet: de Espresso-Tonic. Als we de trendsetters op Instagram mogen geloven wordt gin tonic aan de kant geschoven door espresso tonic. lees verder »
  • Kwaliteit van koffie wordt steeds beter

    De kwaliteit van koffie is volgens experts steeds beter aan het worden. Ook de gemiddelde consument herkent steeds beter een "goede kop koffie", zo vertellen zij aan de website NU.nl. "Er zijn steeds meer koffiebars, waar ook veel specialty coffee geschonken wordt", zegt Sybilla Jimmink van koffiebar Back to Black. "Dit zijn vaak kleine bran lees verder »
  • Met deze boter heb je geen koffie meer nodig

    In Japan heeft een bekend zuivelbedrijf, de Megmilk Snow Brand Company, een nieuwe spread op de markt gebracht waarmee je je dagelijkse dosis cafeïne op je brood kan smeren: De koffieboter. Hiermee smeer je eenvoudig je koffieboost op je brood. Je hoeft 's morgens niet te wachten tot je koffieapparaat klaar is met pruttelen. Gewoon de koelkast open en smeer je koffie maar op brood.  lees verder »
  • Prachtige portretten gemaakt van koffie

    Nuria Salcedo is een kunstenares uit de Spaanse stad Valencia die op een wel heel bijzondere manier zijn gemaakt, namelijk met koffie! Wie dacht dat je zo’n bakkie troost alleen kunt gebruiken om jezelf bij elkaar te rapen heeft het hartstikke mis! De Spaanse creatieve dame laat zien dat je er ook prima schilderijen mee kunt maken. Haar creaties hebben tatoeages, hoedjes, bloeme lees verder »
  • Tips bij drukte op het terras

    Hoe bewaar je op drukke dagen de rust op het terras? Horeca trendwatcher Wouter Verkerk geeft een aantal tips. ‘Oorzaken van onaangename drukte op een terras of in een horecabedrijf zijn bijna altijd: Mensen die niet welkom worden geheten, daardoor niet ontspannen en ‘bang’ zijn dat ‘het’ niet goed komt. Die gaan zwaaien, roepen en schreeuwen en zelf naar de bar lo lees verder »
  • Voeg dit toe aan je kopje koffie in plaats van suiker

    Drink jij je koffie het liefst met een flinke lepel suiker? Heel lekker natuurlijk, maar wie een paar koppen per dag drinkt krijgt daarmee heel wat extra calorieën binnen. Probeer deze tip eens voor een zoetere kop, zonder dat je suiker moet toevoegen. lees verder »
  • Een paar koppen koffie per dag helpen je jong te blijven

    Een nieuw onderzoek heeft de effecten van cafeïne geanalyseerd. Over de negatieve kanten van te veel cafeïne heb je genoeg gehoord, maar recent onderzoek wijst uit dat een paar koppen koffie per dag eigenlijk een aanzienlijk gezondheidsvoordeel hebben. Een nieuw onderzoek van Stanford University wees uit dat cafeïne leeftijdsgerelateerde ontstekingen tegen kan gaan. En die spel lees verder »
  • Een geklutst eitje in je koffie

    Oké, voordat je een vies gezicht trekt: een ei in je koffie klinkt misschien bizar, maar er is een reden waarom deze oude traditie een comeback maakt. Wat die reden is, leggen we je uit. We beginnen rond 1800 in Minnesota, Amerika. Scandinavische immigranten moesten het doen met slecht water en slappe koffie en vonden een manier om hun bakkie troost iets… troostrijker te maken. lees verder »
  • Warsteiner Winter Seizoensbier is verkrijgbaar

    Het Warsteiner Winter seizoensbier is weer verkrijgbaar. Het seizoensbier kent zijn oorsprong in een oude bierstijl. Munchener biertype Warsteiner Winter is een namelijk een Münchener biertype. De afkomst van Münchener is niet moeilijk te raden. In 1839 kwam de Münchener brouwer Gabriël Sedlmayr met een revolutionair bier op de markt. Dit bier, ook wel Beierse Bier genoemd lees verder »
  • Meringue koffie: een nieuw dessert of zoete variant?

    Er is een nieuwe rage in hip koffieland. Waar je normaliter een dessert met een kopje koffie besteld na een diner is de trend om je kopje koffie om te toveren tot dessert met meringue. Koffie en merinque zijn natuurlijk een heerlijke combinatie en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Je hoeft geen klontje suiker meer in je koffie te doen met deze zoete topping. De 'meringue coffee lees verder »
  • Nescafé lanceert koffiemachine voor oploskoffie (voor thuis)

    Nescafé lanceert de "Nescafé Gold Barista", de eerste koffiemachine voor thuis ontwikkeld voor Nescafé Gold oploskoffie. Steeds meer mensen drinken buitenshuis speciale koffievariaties. Ook thuis is koffiebeleving belangrijk en met de Nescafé Gold Barista schenk je thuis eenvoudig diverse koffievariaties. Revolutie in het kopje koffie De Nescafé Gold Barista i lees verder »
  • Van koffieboon tot koffiekopje - Productieproces van koffie

    Ontdek de reis van koffieplant tot koffie. Lees welke stappen er nodig zijn om te genieten van je dagelijkse dosis koffie. lees verder »
  • Nescafé Microgrinds koffie: de nieuwe koffierevolutie

    Nederland is een echt koffieland. We drinken gemiddeld 2,4 koppen koffie per dag per persoon en zijn daarmee koploper in de wereld. Omdat we zoveel koffie drinken zijn we ook kritisch over "ons kopje koffie". We willen overal en altijd een goede kop koffie! lees verder »
  • Impactrapport CO2-compensatie Van Zelst Automaten juni 2016

    In oktober 2015 is de Van Zelst Automaten organisatie 100% klimaatneutraal geworden door een groot aantal wijzigingen die wij in onze bedrijfsvoering hebben doorgevoerd. Mede dankzij de inzet van onze medewerkers, en het projectteam dat we in het leven hebben geroepen, hebben deze maatregelen en voortdurend negatief effect op onze CO2-uitstoot. Daarnaast hebben wij de 100% CO2 neutra lees verder »
  • Nieuw! Hoppe natuurlijk lekker

    HET LEKKERE EN VERANTWOORDE KOEKJE VAN HOPPE Met Natuurlijk Lekker introduceert Hoppe een nieuwe kijk op lekker. Koekjes gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals 100% haver, 100% zonnebloemolie en ze zijn gezoet met honing en rietsuiker. Een heerlijke traktatie bij koffie en thee met 30% minder vet en 40% minder suiker dan traditionele koekjes. Deze mix verschijnt in 4 vers lees verder »
  • Fairtrade week met Van Zelst Automaten

    Van 7 mei tot en met 15 mei is het Fairtrade week. Bij Van Zelst Automaten bent u aan het juiste adres voor de beste, eerlijkste en heerlijkste Fairtrade producten. Wat is Fairtrade? Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairt lees verder »
  • Prestigieuze designprijs voor Jacobs Douwe Egberts Promesso koffiemachine

    De Promesso koffiemachine van Douwe Egberts Professional is onderscheiden met een Red Dot: Best of the Best-award. Dit is dé internationale designprijs voor het beste productontwerp van het afgelopen jaar. De vakjury maakte deze week bekend dat de koffiemachine voor de zakelijke markt, ontworpen door designbureau VanBerlo, is beoordeeld als beste productontwerp in zijn categorie. lees verder »
  • Nieuw! Chaudfontaine Fusion

    Chaudfontaine ontspringt aan de voet van de Belgische Ardennen en is een is een uniek mineraalwater met superieure smaak. Chaudfontaine Fusion Nieuw in ons assortiment. Chaudfontaine Fusion. Chaudfontaine Fusion is  licht bruisend natuurlijk mineraalwater met natuurlijke aroma’s van: Citroen Pompelmoes & Cranberry lees verder »

1-30 van 74

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3