Koffie oplossingen

Koffie is beleving en bij beleving draait het niet alleen om het product koffie, maar alle factoren rondom koffie drinken.

Of u nu een koffiebar in een drukke winkelstraat wilt openen, een koffiecorner in een bedrijf opzet of een koffiemachine zoekt voor uw wachtkamer of kantine: Door met u mee te denken vanuit diverse invalshoeken vinden we de juiste oplossing voor uw koffievoorziening.

Waaraan zou volgens U uw koffievoorziening aan moeten voldoen?

1. Koffiebonen of andere koffie?

Koffie van vers gemalen koffiebonen is koffie in zijn puurste vorm. Het zetten van het kopje bonenkoffie vereist kennis en vakmanschap van een barista en na ongeveer 50 seconden staat er een dan heerlijk kopje koffie klaar.

Dit is niet voor elke bedrijfssituatie, instelling of horeca geschikt. Het belangrijkste ingrediënt van uw koffievoorziening is de koffie. Koffie is leverbaar in diverse verschijningsvomen, malingen, melanges en merken. Elke verschijningsvom koffie heeft zijn eigen kenmerken, dus uw keuze voor koffiebonen, gemalen koffie, liquid koffie, vriesdroog koffie of koffiecapsules heeft invloed op de smaak, het type koffiemachine, de vakkennis van uw medewerkers en personeel, het onderhoud, de schoonmaakfrequentie, uw voorraad, de technische service, uw MVO-doelstellingen, etc.

2. Welke koffieapparatuur?

Van Zelst is een onafhankelijk landelijke leverancier van koffiemachines van verschillende fabrikanten en merken. Als een snelle gebruiksvriendelijke Douwe Egberts Cafitesse koffieautomaat het beste bij U past, dan adviseren wij die. Als u in uw organisatie 100% duurzame vers gemalen bonenkoffie wilt schenken, dan adviseren wij een volautomatische koffiebonenmachine van bijvoorbeeld Illy of melange d'Or. En heeft uw sportvereniging snel 100 kopjes koffie nodig in de pauze van een wedstrijd, dan is een Bravilor Matic twin of een Bravilor percolator erg handig.

We hebben een breed assortiment koffieapparatuur voor kleine koffiecorners tot grote bedrijfskantines, van volautomatische koffiemachines waar ook de koffiebekers uit komen tot handmatig bediende espresso hoge-druk pistonmachines. Uiteraard leveren we daar ook de koffiemolens bij. 

3. Welke technische service wenst u?

Wat gebeurd er als uw koffieapparatuur het onverwacht weigert koffie te schenken? Maakt het u niet uit als er maar binnen 24 uur weer koffie uit komt, of moet er zo snel mogelijk een oplossing komen omdat uw gasten koffie verwachten. U kunt uw eigen service niveau bepalen door een technisch service contract af te sluiten. Wij hebben een eigen onderhoudsdienst vanuit onze vijf vestigingen opereren gecertificeerde monteurs die 7 dagen per week klaar staan voor service aan uw koffieapparatuur.

4. Wilt u periodiek onderhoud?

Voorkomen is beter dan genezen en daarom kunt u uw koffieapparatuur periodiek laten onderhouden door ons. Hiervoor sluiten wij een technisch service contract af waarin periodiek bezoek van een ervaren onderhoudsmonteur is vastgelegd.

5. Wanneer moet uw voorraad aangevuld worden?

Vanuit onze vijf vestigingen leveren wij de koffieproducten voor uw organisatie. Onze logistieke afdeling zorgt voor een efficiënte wekelijks aanvoer van koffieproducten op een vaste leverdag. Hiermee weet u wanneer wij komen en u kunt tot de dag ervoor aangeven welke producten u nodig heeft. Heeft u een frequentere, of juist minder frequentere aanvulling van uw vooraad nodig? Alles is bespreekbaar. En mocht u onverwacht zonder zitten? Dan komen wij uiteraard snel langs om uw voorraad bij te vullen. Zoekt u full-service onderhoud voor uw koffievoorziening waarbij wij pro-actief langskomen en de koffievoorziening bijvullen? Dit is in bepaalde regio's in Nederland mogelijk.

6. Totaalleverancier?

In ons 40-jarig bestaan is ons assortiment langzaam uitgebreid omdat klanten naast de koffieproducten ook graag soep, frisdrank, brood, beleg of toiletpapier geleverd wilden hebben. Tegenwoordig zijn we totaalleverancier en kunnen we alle dranken, vers, food en non-food artikelen meeleveren die u dagelijks nodig heeft. Bekijk ons horeca assortiment of bel en vraag of wij het gewenste product in het assortiment hebben (of willen nemen).

7. Instructie, trainingen en ondersteuning nodig?

Uw organisatie heeft medewerkers met diverse talenten en het is altijd handig om kennis en vaardigheden zelf in huis te hebben. Wij delen onze kennis graag en of u nu medewerkers wilt opleiden tot barista of één van uw medewerkers de koffieautomaten wilt laten bijvullen of onderhouden. Wij ondersteunen u hierbij.

8. Is MVO ook belangrijk voor U?

Van Zelst is in 2015 gecertificeerd 100% klimaatneutraal en wij leveren 100% duurzame en klimaatneutrale koffie en koffieproducten. Wij helpen u bij het samenstellen van een maatschappelijk verantwoorde koffievoorziening, niet alleen door de juiste producten, energiezuinige koffiemachines maar ook door een stap verder te gaan in onze dienstverlening door waar mogelijk met elektrische wagens te leveren.

9. Is een koffie concept iets voor u?

Een koffie concept is een complete set aan koffieapparatuur, koffiefaciliteiten, koffietoebehoren en koffieservice waarbij alles op mekaar is afgestemt. Hiermee heeft uw koffievoorziening niet alleen een perfecte uitstraling maar biedt u ook continuiteit en kwaliteit naar uw gasten en bezoekers. Met een koffie concept maak je meestal de keuze voor een bepaald merk uitstraling, bijvoorbeeld: Nescafé Milano, Douwe Egberts, Illy of Melange d'Or. U kunt uiteraard ook uw eigen branding inzetten. Samen met u bekijken we welk koffie concept of welke elementen van een koffie concept bij uw organisatie passen. Om u een beeld te geven is hier een opsomming van elementen uit een koffie concept:

  1. Koffieapparatuur: Koffiemachine, bonenmalers, melkkoelers en afkloplades.
  2. Koffietoebehoren: Melk en suikers zakjes, melk en suiker sachets, koffieporcelein (voor o.a. espresso, cappuccino, lungo, koffiespecialiteiten), koffieglaswerk, koffiebestek, druppelvangers,kartonnen bekers, kunststof bekers, beker desksels, bekerhouders, etc.
  3. Faciliteiten: Onderzetkasten, koffiemeubels, koffiemenukaarten, stoepborden, vlaggen, parasols, reclameborden, uithangborden, meubilair, schorten, kleding, etc
  4. Koffieservice: Training en instructie van personeel, personele ondersteuning voor navullen/bijvullen en onderhoud, specifieke leverfrequenties, centrale inkoop en stockage van producten met eigen branding.