Volkswagen Crafter op zonne-energie

Vandaag hebben we onze nieuwe Volkswagen Crafter gekoeld op zonne-energie verwelkomt. Het is de tweede wagen op zonne-energie binnen het wagenpark van Van Zelst. 

Op het Volkswagen-chassis heeft Carrosseriefabriek Harderwijk een Solar-concept gebouwd. Op het dak is een schakeling aan High Efficiency zonnepanelen geplaatst die in staat zijn om geheel onafhankelijk de koel-/vriesinstallatie aan te drijven. De Carrier Pulsor koel-/vriesinstallatie maakt gebruik van een volledig natuurlijke koelvloeistof. De gestroomlijnde carrosserie met afgeronde hoeken en de Full Slipstream opbouw voor en achter zorgen voor minder luchtweerstand en een lager brandstofverbruik.

STILLE KOELING BIJ STILSTAND

Met deze gekoelde vrachtwagen is toegang tot binnensteden met een milieuzone gegarandeerd. Naast het lage verbruik speelt ook het lage geluidsniveau een rol. Een conventionele koel-/vrieswagen wordt door de motor voorzien van stroom, wat lawaai en luchtvervuiling oplevert bij stilstand van de vrachtwagen. De zonnepanelen op deze moderne koelwagen voorzien de koelinstallatie van stroom, zowel tijdens het rijden, als tijdens stilstand.