Handleiding webshop

1.    Introductie

In deze handleiding vind u informatie over het gebruik van onze webshop. Van Zelst Automaten is Totaalleverancier voor Bedrijven en Horeca en wij leveren veelal aan zakelijke relaties, vooral in Nederland, maar ook in België en andere landen.

U kunt op onze website geen account aanmaken en bestellen in onze webshop. Wij maken voor onze geverifieerde klanten een account waarmee u kunt bestellen. U kunt hier klant worden.

Als u vragen of opmerkingen heeft over uw account en/of het bestellen van artikelen, neem dan contact op met de dichtsbijzijnde verkoop binnendienst. Wij helpen u graag verder.

2.    Verbetersuggesties en het melden van een bug

Wij willen u graag zo goed mogelijk van dienst zijn en we horen graag uw bevindingen over onze website. Heeft u een verbetersuggestie of heeft u iets vreemds ontdekt? Of heeft u een foutmelding gehad? We horen het graag zodat we het voor u en al onze bezoekers snel op kunnen lossen. Uw beschrijving van het probleem helpt ons hierbij.

Wij belonen alle nieuwe bug meldingen met een gratis doosje Melange d'Or thee. In onderstaand formulier kunt u aangeven welke smaak thee u wilt ontvangen. De thee wordt met de eerstvolgende bestelling gratis meegestuurd.

Bekijk hier de reeds gedane bug meldingen.

Informatie over de fout

 • Als er specifieke handelingen zijn die de fout veroorzaken kunt u die hier aangeven.

 • U kunt de url kopieren uit de adresbalk van uw browser of de naam van de pagina noteren.

 • Als u een foutmelding op uw scherm heeft kunt u deze in dit veld kopiëren of noteren

 • Op welk apparaat heeft u het ontdekt?

 • U kunt een schermafbeelding maken op een Windows PC met de toets "Print Screen". De afbeelding kunt u plakken in een e-mail of een Word bestand met de toetscombinatie "Control + V".

Uw gegevens

* Verplichte velden

3.    Toegang krijgen tot de webshop

Als u toegang heeft gekregen tot de webshop en voor de eerste keer in wilt loggen dan kunt u hier een nieuw wachtwoord aanvragen.

Vanaf februari 2016 stappen wij over van onze "oude" bestelportal op de nieuwe webshop in deze website. Bestaande klanten krijgen een uitnodiging om om de nieuwe webshop te gaan gebruiken. Heeft u nog geen toegang en wilt u al toegang tot de nieuwe webshop? Dan kunt u dit aanvragen via het onderstaande aanvraag formulier toegang webshop. Wij zorgen er dan voor dat uw gegevens vanuit ons computersysteem worden gesynchroniseerd met de website.

Uw gegevens

 • Dit e-mail adres wordt gebruikt voor toegang tot de webshop en alle communicatie vanuit de webshop. LET OP HIERMEE WIJZIGD OOK HET INLOG E-MAIL ADRES VAN DE OUDE PORTAL.

  ** We werken eraan dat diverse contactpersonen voor één account kunnen bestellen. Deze functie wordt over enkele maanden uitgerold.**

* Verplichte velden

4.    Inloggen in de webshop

U kunt inloggen via de Login pagina. Vul uw e-mail adres en wachtwoord in om in te loggen. Uw e-mail adres is hetzelfde e-mail adres dat gebruikt werd voor het inloggen in de "oude" bestelportal.

Inlog scherm

5.    Uitloggen

U kunt uitloggen via de link Uitloggen in de dropdown onder de knop "Account" rechtsbovenin uw scherm op de PC. Als u enige tijd geen activiteit heeft uitgevoerd binnen de webshop wordt u automatisch uitgelogd.

Account dropdown

6.    Wachtwoord herstellen

Als u uw wachtwoord bent vergeten dan kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken via de link Uw Wachtwoord Vergeten? onder de inlogvelden. 

Inlog scherm

U komt in een scherm waar u uw e-mail adres kunt invoeren en bevestigen.

Wachtwoord vergeten

U ontvangt aansluitend een e-mail met instructies om een nieuw wachtwoord aan te maken. 

7.    Uw account

In het account gedeelte kunt u uw klantgegevens, bestelingen en andere zaken beheren. Het menu om alle account gegevens te beheren ziet u aan de linkerkant.

Account menu overzicht

8.    Het account dashboard

Het dashboard geeft u een beknopt inzicht in:

 1. De laatste 5 bestellingen en de status daarvan (ga naar bestelhistorie voor alle recente bestellingen).
 2. Uw klantgegevens (Ga naar klantgegevens voor alle klantgegevens)
 3. Het standaard factuuradres en standaard verzendadres (Ga naar het adressenboek voor alle adressen)

Dashboard

9.    Bestellen

Het bestellen in de Van Zelst webshop is vergelijkbaar met iedere gangbare webshop. U kiest de artikelen die u wilt bestellen, voegt ze toe aan uw bestelling en u besteld de gewenste artikelen.

Als Totaalleverancier voor Werk en Horeca willen wij het bestelproces eenvoudig houden voor onze zakelijke klanten. Alle reeds bestelde artikelen worden verzameld in een bestellijst waaruit u snel opnieuw kunt bestellen. De bestellingen worden geleverd conform de overeengekomen condities. Wij leveren product bestellingen veelal gratis, zonder bezorgkosten. De betalingen geschieden achteraf, via een automatische incasso of overboeking per bank.

       - Bestellen via de bestellijst

In de bestellijst kunt u snel en eenvoudig artikelen opnieuw bestellen die u reeds eerder heeft besteld. De bestellijst toont u de artikelen in ons assortiment die gangbaar bij Van Zelst besteld. Artikelen die langere tijd niet zijn besteld of artikelen die niet meer in het assortiment zitten worden niet (meer) getoond in uw bestellijst. Nieuwe artikelen die u besteld worden automatisch toegevoegd aan uw bestellijst. U kunt ook uit het gehele assortiment artikelen bestellen en toevoegen aan uw bestelling. Zie: Bestellen via het assortiment.

Er worden maximaal 50 artikelen per pagina ingeladen. Als uw bestellijst groter is dan 50 artikelen dan kunt u rechtsboven en rechtsonderin naar de volgende pagina(s) navigeren. Denk eraan om eerst de geselecteerd artikelen op de huidige pagina naar de bestelling te zetten door op de knop "Plaats geselecteerde artikelen in bestelling" U kunt er ook voor kiezen om alle artikelen in één bestellijst te bekijken door rechtsbovenin het filter "Alle" te selecteren. Let op: het laden van een groot aantal artikelen kan even duren.

Bestellijst

       - Bestellen via het assortiment

U kunt bestellen uit het gehele assortiment. Wij tonen ons gehele assortiment in drie overzichten:

Assortiment voor bedrijfskantines en horeca

 1. Assortiment Bedrijven en Kantoren: Hier ziet u alle koffiemachines en vendingautomaten en daarbij behorende ingredienten, toebehoren en benodigdheden.
 2. Assortiment Horeca en Instelllingen: Hier ziet u alle horecaproducten, dranken, zuivel, AGF, kruidenierswaren, gekoelde- en diepvries producten, schoonmaakartikelen, hygiënische producten en kantoorartikelen. 
 3. Assortiment Kerstpakketten: Hier ziet u tussen 1 juni en 31 december ons assortiment relatiegeschenken voor de feestdagen.

Bovenaan elk assortiment vind u een menu met de diverse productgroepen die u helpen het gewenste product te bestellen. De zoekfunctie bovenaan de pagina zoekt voor u artikelen door alledrie de assortimenten.

Bestellen via het assortiment

       - Uw bestelling bekijken

De artikelen die op dit moment in uw bestelling staan worden getoond op de pagina "Bestelling". U komt op deze pagina via de knop "Bestelling" bovenaan elke pagina. Op deze pagina kunt u uw bestelling controleren en aanpassen.

Bekijk uw bestelling

       - De bestelling afronden

Op de pagina "Afronden" kunt u alle bestelgegevens controleren en de bestelling bevestigen. 

Afronden van de bestelling

       - De orderbevestiging(en)

Na het afronden ziet u op het scherm een bevestiging met het online referentienummer* van de bestelling. Met dit nummer kunt u uw bestelling terugvinden in de webshop. U ontvangt ook direct een e-mail op het login e-mail adres met daarin een overzicht van de bestelde artikelen.

Als uw bestelling in ons computersysteem is verwerkt ontvangt u ook een PDF orderbevestiging per e-mail met een VOR12345678 ordernummer en de leverdatum.

Bevestiging bestelling bij van Zelst

* Het online referentienummer "1000000000" begint met een 1, 2 of 3, afhankelijk van de winkel, Automaten, Horeca of Kerstpakketten, waarin u producten heeft besteld.

10.    Uw klantgegevens

Op de pagina klantgegevens vindt u een overzicht van gegevens die bij ons zijn geregistreerd.

 1. Op deze pagina kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.
 2. De gegevens onder "Aanvullende Informatie" komen uit ons computersysteem en zijn niet wijzigbaar in de website. Mocht u wijzigingen hebben verzoeken wij u die telefonisch of via het contactformulier door te geven.

Klantgegevens

11.    Impersoneren

Deze functionaliteit is beschikbaar voor corporate klanten met meerdere klant accounts. Dit menu-item is alleen zichtbaar indien "impersoneren" voor u is ingeschakeld.

Impersoneren

Op het impersoneren scherm ziet u een overzicht van de klant acounts waar u toegang toe heeft. Klik op een klant account om te wisselen naar die account.

Impersoneren als andere klant

Als u van klant account wisselt dan krijgt u bovenin uw scherm een duidelijke melding voor welke account u nu besteld.

Impersoneren medling

Om terug te keren naar uw oorspronkelijke account klikt u in de gele header op de link. Vanuit de oorspronkelijke account kunt u weer opnieuw impersoneren.

12.    Het adressenboek

Op deze pagina ziet u een overzicht van de bij ons geregistreerde factuuradressen en verzendadressen die u kunt gebruiken bij het bestellen van artikelen. 

13.    Uw bestelhistorie

Bekijk het overzicht van de reeds gedane bestellingen.

 1. U kunt online bestellingen inzien.
 2. U kunt online bestellingen in zijn geheel opnieuw bestellen.
 3. U kunt online bestellingen printen.
 4. In uw bestelhistorie ziet u alleen bestellingen die online zijn gedaan. Bestellingen die u telefonisch of per fax heeft gedaan bij Van Zelst zijn niet terug te zien in de webshop.

Bestelhistorie overzicht

Na het klikken op "Inzien Bestelling" krijgt u de details te zien van de bestelling. 

Detail bestelhistorie

14.    Aangevraagde offertes

Deze functionaliteit komt binnenkort beschikbaar

15.    Documenten en rapporten

Op deze pagina kunt u kopiën van documenten en rapporten opvragen.

 • (Kopie) Order - beschikbaar vanaf 15 maart 2016
 • (Kopie) Factuur - beschikbaar vanaf 15 maart 2016
 • (Kopie) Creditfactuur - beschikbaar vanaf 15 maart 2016
 • (Kopie) Servicefactuur - beschikbaar vanaf 15 maart 2016
 • (Rapport) Overzicht openstaande posten - beschikbaar vanaf 15 maart 2016
 • (Rapport) Overzicht serviceartikelen en contracten - beschikbaar vanaf 15 maart 2016

Documenten en rapporten opvragen

Kies het gewenste document. Een voorbeeld documentnummer kunt u zien in de gekozen optie

Detail Documenten en rapporten opvragen

U kunt nu het documentnummer invoeren in het documetn nummer veld

Documenten en rapporten opvragen orderbevestiging

Klik op genereer en e-mail rapport om het document naar uw inlog e-mail adres te sturen.

16.    De verlanglijst

In de verlanglijst kunt u artikelen opslaan die u later wilt bestellen. Vanuit de verlanglijst kunt u de producten eenvoudig toevoegen aan uw bestelling en doorsturen naar bekenden.

Verlanglijst

Via de knop "Deel Verlanglijst" kunt u aangeven met welke e-mail adressen uw verlanglijst gedeeld moet worden. U kunt een persoonlijk bericht toevoegen aan de  e-mail die verzonden wordt.

Deel verlanglijst 

17.    Uw product beoordelingen

De product beoordelingen zijn op het moment uitgeschakeld.

18.    Product labels

U kunt aan een artikel één of meerdere labels hangen waarmee u de artikelen kunt groeperen en eenvoudig terug kunt vinden. U kunt de labels als volgt gebruiken:

 1. Maak een label voor artikelen die u op een specifieke tijd van het jaar nodig heeft, bijvoorbeeld "Winterassortiment" of "Zomerassortiment".
 2. Maak een label voor artikelen die u voor een specifieke locatie gebruikt, bijvoorbeeld "Locatie Eindhoven" of "Locatie Amsterdam".
 3. Maak een label voor een specifiek automaat, bijvoorbeeld "Producten Nescafé Alegria automaat".
 4. Maak een label voor een specifieke productgroep, bijvoorbeeld "Toiletartikelen" en "Snacks".

Als u ingelogd bent kunt u onderaan de artikel pagina labels koppelen aan een artikel. U bent vrij in de keuze van de tekst labels.

Product pagina labels

De gekozen labels worden in uw account onder "Product labels" getoond. Hoe groter het label, des te meer artikelen aan dit label zijn gekoppeld. Klik op een label om de gelabelde artikelen te bekijken

Product labels overzicht

Hieronder ziet u twee artikelen die zijn gelabeld met "Koffieproducten locatie Amsterdam"

Product labels details

19.    De Van Zelst nieuwsbrief

Hier kunt u aangeven of u de Van Zelst Nieuwsbrief wel of niet wilt ontvangen.

Nieuwsbrief