MVO

MVO beleid Van Zelst Automaten informatie

Hieronder ziet u een overzicht van de activiteiten en ontwikkelingen binnen onze organisatie op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Van Zelst Automaten is een duurzame en gecertificeerd 100% klimaatneutrale organisatie. Lees deze pagina met informatie over ons MVO-beleid.

 • Hercertificering PSO trede 3

  Met trots kunnen wij melden dat wij onze hercertificering hebben behaald voor het PSO-keurmerk.  Van Zelst Automaten heeft laten zien dat de organisatie structureel werk maakt van sociaal ondernemen en zichtbaar haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.  lees verder »
 • Feestelijk Jubileumcongres 15 jaar Climate Neutral Group

  Gisteren vond het feestelijke jubileumcongres 15 jaar – Climate Neutral Group plaats waarbij Van Zelst aanwezig was. Van Zelst werkt samen met de Climate Neutral Group om zowel onze organisatie als producten klimaatneutraal te maken. De Climate Neutral Group heeft veel kennis en ervaring op het gebied lees verder »
 • Maarten van Zelst over vergroening in MT.nl

  Waarom familiebedrijven als Terberg Leasing en Van Zelst bezig zijn met vergroening Familiebedrijven hebben zich altijd al bekommerd om volgende generaties. Logisch daarom dat opvallend veel van deze bedrijven extra stappen zetten naar een meer duurzaam karakter. Dat vergroening een actueel thema is binnen familiebedrijven, bleek een lees verder »
 • Impact Rapport CO2-compensatie van Zelst Automaten september 2017

  CO2-compensatie is, na inzicht en reductie, een vervolgstap om te komen tot klimaatneutraal ondernemen. Van Zelst Automaten heeft gekozen om de impact op het klimaat te compenseren via het klimaatproject Cookstoves Oeganda. Door te investeren in Cookstoves Oeganda draagt Van Zelst Automaten bij aan het tegengaan van klimaatverandering, de verbetering van de gezondheid en duurzame ontwikkeling lees verder »
 • Fairtrade week bij Van Zelst

  Van 6 t/m 14 mei is het Max Havelaar Fairtrade week. Tijdens deze landelijke campagneweek wordt het belang van eerlijke handel onder de aandacht gebracht. Tijdens de Fairtrade week heeft Van Zelst verschillende fairtrade acties. Een overzicht van onze acties vind je terug in onze nieuwsbrief en op onze webpagina met aanbiedingen. lees verder »
 • Volkswagen Crafter op zonne-energie

  Vandaag hebben we onze nieuwe Volkswagen Crafter gekoeld op zonne-energie verwelkomt. Het is de tweede wagen op zonne-energie binnen het wagenpark van Van Zelst.  Op het Volkswagen-chassis heeft Carrosseriefabriek Harderwijk een Solar-concept gebouwd. Op het dak is een schakeling aan High Efficiency zonnepanelen geplaatst die in staat zijn om geheel onafhankelijk de koel-/vriesinstallat lees verder »
 • Van Zelst ontvangt certificaat "Klimaat Neutrale Organisatie" voor 2017

  Vol trots melden wij dat Van Zelst positief is beoordeeld door de Climate Neutral Group en aan alle criteria voldoet om in 2017 wederom het label ‘Klimaat Neutrale Organisatie’ te mogen voeren. Van Zelst is getoetst aan de hand van vijf stappen volgens de standaard van de Climate Neutral Group: Stap 1 - Grenzen De route naar een klimaatneutraal logo begint bij het vas lees verder »
 • Bulungi kookt duurzaam dankzij Van Zelst

  Sinds een aantal maanden wordt er in Merette’s House duurzaam gekookt. Er staat een efficiënte ‘Cookstove’ die met veel minder houtskool een stuk goedkoper is in gebruik dan de 'ouderwetse' kookvuurtjes. Bijkomend voordeel is dat bij het koken op deze oven veel minder schadelijke stoffen vrijkomen, waardoor de kans op COPD en longkanker flink is verminderd. lees verder »
 • Wat is Fairtrade?

  Eerlijke handel We kopen als consument en bedrijven een heleboel producten Als we deze producten inkopen controleren we de leverancier: Is de leverancier betrouwbaar, komt hij zijn afspraken na? Wat ook erg belangrijk is om te controleren is of het product op een juiste manier is geproduceerd. Zijn de arbeidsomstandigheden van de fabrikant menselijk? Is bij de productie ge lees verder »
 • For hunger solutions

  De Climate Neutral Group uit Utrecht laat ondernemingen wereldwijd hun uitstoot, waaronder zakelijke reizen, compenseren door CO2-credits te kopen in duurzame projecten. Zo proberen ze klimaatverandering tegen te gaan. Zakenreis ging met een groep bedrijven mee naar Oeganda om de werking van nabij te bekijken. Naomi Awor drijft een piepklein eettentje met twee tafels aan de oever van h lees verder »
 • REISVERSLAG INSPIRATIEREIS OEGANDA DAG 3

  Alweer de laatste dag van onze reis, de dagen zijn enorm snel voorbij gegaan, dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de indrukken die je tijdens zo’n reis opdoet. lees verder »
 • REISVERSLAG INSPIRATIEREIS OEGANDA DAG 2

  Op dag twee konden we iets langer blijven liggen, om 08.00 uur vertrok onze bus naar het SNV, met name het onderdeel biogasinstallaties. Daar hebben we een presentatie gekregen over hoe hun organisatie opereert en de impact die biogasinstallaties hebben bij lokale boeren. Zo kan een gezin van 4 of 5 personen volledig lees verder »
 • Reisverslag inspiratiereis Oeganda dag 1

  Na een lange reis op zondag en 4 uurtjes slapen ging om maandagochtend 06:30 uur de wekker. Na een vluchtig ontbijt vertrokken we om 07:30 uur met de bus richting de Nederlandse ambassade. Hier kregen we een uitgebreide uiteenzetting over de huidige politieke en geografische situatie van Oeganda, de daarbij behorende problemen en uitdagingen waar het land nu en in de toekomst tegen aan loopt. lees verder »
 • MVO ambassadeurs klaar om naar Oeganda te gaan

  Dit weekend vertrekken onze MVO ambassadeurs Anja Goijens (facilitair), Sanne van Turnhout (front-office), Kees verhaak (verkoopadviseur) en Patrick van Vugt (verkoopmanager) op inspiratiereis naar Oeganda. De rol van deze MVO ambassadeurs is erg belangrijk in onze organisatie. Het hele team draagt bij aan aan het continue MVO verbeterproces. Zij zijn het aanspreekpunt voor onze organis lees verder »
 • Van Zelst Automaten ontvangt eerste door zonne-energie gekoelde vrachtwagen

  Van Zelst Automaten, landelijk leverancier van koffie en horeca producten aan bedrijven, horeca en instellingen, heeft deze week zijn eerste op zonne-energie gekoelde vrachtwagen in ontvangst genomen. "Deze vrachtwagen past uitstekend in onze doelstellingen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen", aldus Maarten van Zelst, directeur Van Zelst Automaten. "Onze organisatie is gecertificeerd lees verder »
 • Impactrapport CO2-compensatie Van Zelst Automaten juni 2016

  In oktober 2015 is de Van Zelst Automaten organisatie 100% klimaatneutraal geworden door een groot aantal wijzigingen die wij in onze bedrijfsvoering hebben doorgevoerd. Mede dankzij de inzet van onze medewerkers, en het projectteam dat we in het leven hebben geroepen, hebben deze maatregelen en voortdurend negatief effect op onze CO2-uitstoot. Daarnaast hebben wij de 100% CO2 neutra lees verder »
 • Fairtrade week met Van Zelst Automaten

  Van 7 mei tot en met 15 mei is het Fairtrade week. Bij Van Zelst Automaten bent u aan het juiste adres voor de beste, eerlijkste en heerlijkste Fairtrade producten. Wat is Fairtrade? Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairt lees verder »
 • Klaar voor een klimaatneutrale toekomst! Nieuwe ontwikkelingen bij jubilerend familiebedrijf.

  Het was een druk en succesvol jaar voor Van Zelst! De totaalleverancier voor werk en horeca vierde in maart het 40-jarige jubileum van het Eindhovense familiebedrijf, opende een vernieuwde showroom in de vestiging aan bedrijventerrein de Hurk en ontwikkelde een duurzaamheidsconcept, bestaande uit een eigen CO2-vrij koffieconcept en een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Directeur Maarte lees verder »
 • Van Zelst Automaten behaalt trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

  Vanaf 1-12-2015 zijn wij een PSO-gecertificeerd bedrijf. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat Van Zelst Automaten niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook in onze eigen bedrijfsvoering een plek biedt.  Waarom de Prestatieladder Socialer Ondernemen? Wij vinden sociaal ondernemen niet me lees verder »
 • Van Zelst krijgt het zilveren Keurmerk Duurzame Ondernemer

  Het Keurmerk Duurzame Ondernemer wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven en het MKB Eindhoven. Het keurmerk is uitgegroeid tot het belangrijkste instrument om te laten zien hoe ver Eindhovense organisaties zijn in het streven naar duurzaamheid. Op maandagavond 8 juni werd voor de zesde keer het Keurmerk Duurzame Ondernemer uitgereikt. 40 ondernem lees verder »
 • Winnaars digitale facturatie actie

  Enkele weken geleden hebben wij een mailing verstuurd naar alle klanten die facturen nog via de post ontvingen. Hierin hebben wij de oproep gedaan om over te stappen naar digitale facturering om gezamenlijk de milieubelasting te verminderen. We hebben veel respons gekregen op deze mailing en onder het deze reacties hebben wij 2 Apple iPod touch verloot. De winnaars zijn: lees verder »
 • Fairtrade koffie in opkomst

  Nederlanders kochten vorig jaar flink meer Fairtrade-koffie. De verkoop van koffie met het keurmerk van de Stichting Max Havelaar is met 28 procent gestegen. Dit komt neer op een totaal volume van 5,2 miljoen kilo, oftewel 2 miljoen kopjes Fairtrade-koffie per dag. De toename komt voornamelijk doordat de koffie met het Fairtrade-logo sinds eind 2012 ook bij supermarktketens Plus en Deen in d lees verder »

22 Artikel(en)