Wiki

Hieronder vind u een alfabetisch overzicht van allerlei nuttige weetjes over koffie, koffieautomaten, vendingautomaten en onze Horeca producten
 • Rainforrest Alliance

  Rainforest Alliance is het keurmerk van de gelijknamige wereldwijde organisatie voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in landbouw, bosbouw en toerisme. Welke eisen stellen ze? Het Rainforest Alliance keurmerk garandeert dat natuurgebieden, fauna en flora worden beschermd. Boerenbedrijven werken met managementsystemen om arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaa lees verder »
 • Varitherm

  Varitherm® De Varitherm is een zelfregulerend verwarmingssysteem dat de temperatuur van het water aa lees verder »
 • Variflex

  Variflex® In een brewer wordt koffie gebrouwen met behulp van heet water, gemalen koffie e lees verder »
 • Varigrind

  Varigrind® Varigrind is een zelfregulerende koffiemaler die elektronisch communiceert met de brew lees verder »
 • Variplus

  Gepatenteerde technologie van Rheavendors Variplus® of V+ is een gepatenteerde technologie van Rheavendors. Variplus bestaat uit drie componenten - Variflex, Varigrind en Varitherm - die gezamenlijk z lees verder »
 • Vriesdroog koffie

  Het vriesdrogen van koffie gebeurt door uit koffie, bij een lage temperatuur, het water te ontrekken. Watermoleculen verdampen snel bij een lage temperatuur in een zeer droge lucht. De voordelen van gevriesdroogde koffie De smaak blijft beter behouden. Het volume neemt af. Het gewicht neemt af. De houdbaarheid wordt aanzienlijk langer. A lees verder »
 • VIPS - Veromatic Intelligent Power Saving

  VIPS is een door koffieautomaten fabrikant Veromatic ontwikkeld intelligent besparingssysteem. Het systeem kan het energieverbruik van warme dranken automaten substantieel reduceren. Het systeem registreert wanneer gebruikers gebruik maken van de koffieautomaat en, nog belangrijker: wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van de koffieautomaat! Door het energieverbruik hierop af te stemmen besp lees verder »
 • UTZ Certified

  UTZ Certified, voorheen bekend als Utz Kapeh, is een programma en een keurmerk voor duurzame landbouw wat leidt tot duurzame producten. Het keurmerk werd in 2002 door Ahold en een koffieproducent in Guatemala gestart als alternatief voor Max Havelaar. Het keurmerk is ondergebracht in een stichting met als doel duurzame landbouw tot de norm te maken door een wereldwijde certificeringstandaard lees verder »
 • MPS - Mitaca Professional System

  Mitaca is een Italiaanse fabrikant van koffiemachines dat volledig onderdeel is van IllyCaffè. Mitaca heeft het Mitaca Profesional System (MPS) ontwikkeld. De MPS koffie- en theecapsules zorgen voor constante kwaliteit en hoog gebruiksgemak bij het zetten van warme dranken. De MPS capsules en koffiemachines zijn exclusief bij de IllyCaffè dealers verkrijgbaar. lees verder »
 • Instant koffie

  Instant koffie, vriesdroog koffie en oploskoffie worden vaak in één adem genoemd. Instant koffie wordt gemaakt van gezette koffie waar het water aan is onttrokken via het vriesdroog principe (zie vriesdroog koffie). Hierdoor ontstaan pure korreltjes koffie die goed kunnen worden bewaard en met heet water of hete melk in een oogwenk een kop koffie geven. De zetmanier is snel en gebruiksvriende lees verder »
 • Freshbrew koffie

  Freshbrew koffie is gemalen koffie met een grovere maling en andere branding dan snelfilter koffie. Thuis duurt het enkele minuten voordat heet water door het koffiefilter is getrokken. In een koffieautomaat willen we dit proces versnellen tot ongeveer 5 tot 10 seconden. Daar zorgt de freshbrew koffie voor. Door de grovere maling kan heet water makkelijker door de koffie trekken en door de spec lees verder »

11 Artikel(en)