Kies jij voor duurzame koffie? Let op deze 5 keurmerken!

Een betere wereld begint bij de koffiemachine. In ieder geval bij Van Zelst. Wij hechten dan ook grote waarde aan een vijftal keurmerken. Elk van toepassing op een ander deel van onze bedrijfsvoering. Van de producten die we verkopen tot de keuzes die we maken. En dat is iets waar jij - als klant - ook van profiteert. We vertellen je er alles over. 

1. klimaatneutraal met behulp van de Climate Neutral Group 

Het is onze belofte om klimaatneutraal gecertificeerd te zijn en te blijven. Dat betekent dat we geen negatieve impact maken op het klimaat. Deze belofte maken we al zo’n 6 jaar op rij waar. En daar zijn we trots op. Hoe we dat doen? Simpel. 

We verminderen onze eigen CO2-uitstoot door gebruik te maken van zonnepanelen en herbruikbare verpakkingen. Maar dat niet alleen. We doen ook aan klimaatcompensatie. Dat betekent dat we investeren projecten waardoor de CO2-uitstoot in andere landen (met minder goede middelen en techniek) drastisch omlaag kan. De Climate Neutral Group, de CNG, helpt ons hierbij. 

Ook bepaalde producten - waaronder deze espresso bonen - hebben een CNG keurmerk. Daarmee zet je dus een klimaatneutraal gecertificeerd kopje koffie. En dat smaakt toch net wat lekkerder. 

2. Een betere toekomst dankzij het RFA keurmerk

Het RFA keurmerk wordt op koffie (en andere producten) geplakt wanneer deze afkomstig zijn van boeren met oog voor mens en milieu. Bijvoorbeeld omdat zij weinig tot geen bestrijdingsmiddelen gebruiken, of goede werkomstandigheden realiseren voor hun werknemers. Daar kunnen wij natuurlijk alleen maar achter staan. Ons assortiment bestaat dan ook uit een groot aantal producten met het RFA keurmerk. Deze vind je hier. 

Extra mooi aan dit keurmerk? Ze scoren hoog op transparantie, controle én duurzaamheid. Daar kun je op vertrouwen! 

3. Het regenwoud behouden met de Rainforest Alliance 

De Rainforest Alliance zet zich in voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in de gebieden waar het regenwoud groeit. Het doel? Een wereld waar mens én planeet in evenwicht zijn. Je wordt niet zomaar lid van dit Alliance. Er is een streng toelatingsbeleid. Zij vereisen bijvoorbeeld dat er sinds 1005 geen ecosystemen zijn vernietigd voor de teelt. En dat natuurgebieden (en de bijbehorende flora en fauna) worden beschermd. Daarnaast kunnen alleen individuele boerderijen en kleine boeren vertegenwoordigd door een groepsbeheerder toetreden. Benieuwd naar onze koffies met het Rainforest Alliance keurmerk? Klik dan hier

 

4. Een eerlijke wereld dankzij het Fairtrade keurmerk 

Max Havelaar, wie kent ‘m niet. Het is de voorloper van het Fairtrade keurmerk. De Fairtrade missie? Heel eenvoudig. Een eerlijke wereld creëren met gelijke kansen voor iedereen. Op dit moment zetten ongeveer 30 landen (en zo’n 2 miljoen boeren en arbeiders)  zich in om het draagvlak voor dit keurmerk te vergroten, zodat eerlijke handel de norm wordt. Er zijn wereldwijd ruim 35.000 Fairtrade producten te koop. Ook bij Van Zelst natuurlijk. Je ontdekt ons assortiment hier

 

5. Biologische koffie voor een beter milieu 

Biologische koffie. Dat ontstaat niet zomaar. Daar zijn een heleboel dingen voor nodig. En nog veel meer dingen niet voor nodig. Zo wordt er bij de teelt van biologische koffiebonen geen gebruik gemaakt van kunstmatige, chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen. In plaats daarvan gebruikt men organische compost. Dit spaart de bodem en maakt de landbouwgrond extra vruchtbaar. 

Ben jij benieuwd hoe jij de overstap kunt maken naar een duurzamer kopje koffie? Gewoon uit eigen automaat? Neem contact met ons op!