Broccocoffee de nieuwe gezonde koffietrend?


Wij houden de trends op koffiegebied altijd nauw in de gaten en posten daar ook regelmatig berichten over in onze blog. Er is weer een nieuwe rage in koffieland en die deed onze wenkbrauwen toch licht fronsen..

Broccoli poeder

Als je bij broccoli namelijk alleen maar denkt aan de combinatie met aardappels, vlees en jus, dan heb je het mis: in Australië maken ze van de groente een poeder en voegen ze dit toe aan koffie. Zo is de Broccocoffee geboren.

"Misvormde broccoli's" 

Voor het poeder zijn zogenaamde 'misvormde broccoli's' verzameld, die vervolgens verpulverd worden. Twee eetlepels van het poeder zouden net zo gezond zijn als een hele broccoli. Het is dus niet alleen goed voor je, maar het poeder zorgt er ook voor dat lelijke broccoli’s niet worden weg gegooid. Wij vragen ons nog even af of deze rage een succes gaat worden, voor nu houden wij het nog even bij ons vertrouwde bakkie koffie.

Wij vragen ons met interesse af of deze rage een succes gaat worden en wanneer het eerste kopje broccocoffee uit onze koffieautomaten komt. Voor nu houden wij het nog even bij ons vertrouwde bakkie koffie.