CO2-reductie dankzij samenwerking tussen Van Zelst en Van den Udenhout

EINDHOVEN - Zeven nieuwe Volkswagen ID.3's bezegelen de samenwerking tussen twee lokale bedrijven. De buitendienst van koffiespecialist Van Zelst haalt vrijdagmiddag hun nieuwe elektrische auto's op bij Autobedrijf Van den Udenhout aan de Wekkerstraat in Eindhoven.

 De gehele buitendienst van de firma Van Zelst stapt in een ID.3. De keuze voor juist deze elektrische personenauto is eenvoudig gemaakt. Natuurlijk zit 'm dat in de vertrouwde kwaliteit van Volkswagen. Maar het duurzame karakter is de doorslaggevende factor.

Eerste CO2-neutraal gebouwde auto ter wereld
De Volkswagen ID.3 is de eerste auto ter wereld die volledig CO2-neutraal gebouwd wordt. Daarom past de auto ook zo goed bij de duurzame visie van Van Zelst. Het familiebedrijf mag zich namelijk al vijf jaar op rij 'klimaatneutraal' noemen. Zij reduceren hun eigen CO2-uitstoot zoveel mogelijk, bijvoorbeeld door de koeling van hun vrachtwagens te laten werken op zonnepanelen. Of door fietskoeriers de (kleinere) bestellingen te laten bezorgen. Maar ook door elektrisch vervoer toe te voegen aan het wagenpark, zoals nu dus zeven splinternieuwe Volkswagen ID.3's.

100% recyclebaar
De Volkswagen ID.3 is, mits die wordt geladen met groene stroom, zijn hele levenscyclus klimaatneutraal. In het interieur van de auto wordt alleen kunstleer gebruikt en in de stoelen zitten vezels van petflessen verwerkt. En aan het eind van zijn levensduur is de auto compleet herbruikbaar, doordat de componenten van ID.3 100% recyclebaar zijn.


Duurzaam ondernemen
Het is de bourgondische gastvrijheid die de twee Brabantse bedrijven, die slechts op een steenworp van elkaar gevestigd zijn, verbindt. Bovendien is het belangrijk om elkaar te steunen in bijzondere tijden. De relatie is opgebouwd onder het genot van een kopje goede koffie. Honderd procent klimaatneutrale koffie, waar de medewerkers én klanten van het autobedrijf in Eindhoven al jaren van genieten. "Als familiebedrijf zitten wij al bijna 45 jaar dicht op de maatschappij. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de huidige én toekomstige generaties. Onze duurzame en sociale activiteiten gaan verder dan de wet ons voorschrijft, of de markt van ons vraagt," verklaart Maarten van Zelst de volledige toewijding van de firma aan het duurzaam ondernemen. Zo draagt deze investering ook bij aan het realiseren van de CO2-reductie doelstelling om naar Zero CO2 te gaan binnen Van Zelst. Dit is een vereiste om het keurmerk "Climate Neutral Organisation" en "Product van Climate Neutral Group" te mogen voeren.

Circulaire hotspot van Nederland
Daarbij zit Maarten van Zelst samen met Albert Jansen (manager Volkswagen bij Van den Udenhout) in de activiteitencommissie van ondernemersvereniging 'Hurk Industry Park', circulaire hotspot van Nederland. Een vereniging die ondernemers op bedrijventerrein De Hurk aanzet om collectief aan de slag te gaan met CO2-reductie. Bijvoorbeeld door het (collectief) inkopen en plaatsen van zonnepanelen. Of door het delen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Maar ook door kennis, kunde, diensten en producten uit te wisselen.

 Bourgondisch genieten
Dus zoals ze bij het autobedrijf in Eindhoven genieten van heerlijke koffie, geniet de buitendienst van de koffiespecialist nu van een nieuwe manier van elektrisch rijden. Autobedrijf Van den Udenhout bedankt de firma Van Zelst voor het vertrouwen en wenst alle medewerkers veel rijplezier met hun splinternieuwe Volkswagen ID.3's en veilige kilometers toe!