De Boodschappenmand

We kopen zo effectief mogelijk in, maar toch blijven er af en toe producten over. Weggooien is natuurlijk zonde, helemaal als we er mensen blij mee kunnen maken. Vandaar dat wij al jarenlang samenwerken met De Boodschappenmand uit Valkenswaard.

             

De Boodschappenmand

De Boodschappenmand is een in 2005 opgerichte organisatie die gratis consumptieartikelen ter beschikking stelt aan huishoudens in omgeving Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck. Deze huishoudens moeten leven met een besteedbaar inkomen van enige honderden euro’s per maand waardoor ze financieel niet altijd rond kunnen komen. Op elke vrijdag probeert deze stichting ieder huishouden een evenwichtig pakket aan levensmiddelen aan te bieden. De Boodschappenmand bestaat uit een leuk team vrijwilligers die druk bezig zijn met voedsel verzamelen, uit- en inpakken en verdelen.

    

Een hechte band

Samenwerken met De Boodschappenmand voelt heel erg goed, dit komt mede doordat zij 120 mensen per week voorzien van voedsel. Ongeveer 40 keer in het jaar doneren wij aan De Boodschappenmand. Deze donatie verschilt iedere maand van bijvoorbeeld een doos tot een aantal pallets. Mariette, vrijwilliger bij De Boodschappenmand geeft aan dat ze door de donaties wel gezinnen met meer dan 6 kinderen te eten kan geven. “Dit komt doordat er vaak grote verpakkingen aan ons worden gedoneerd”. Mariette werkt al meer dan 14 jaar samen met onze collega Robbie. “Samenwerken met Robbie is erg prettig”, geeft Mariette aan. “Elke keer als hij belt zijn we meteen blij”.