Een duurzame koffievoorziening voor Cure Afvalbeheer

EINDHOVEN – Cure Afvalbeheer en koffiespecialist Van Zelst zijn de samenwerking aangegaan voor een duurzame koffievoorziening. Van Zelst voorziet het nieuwe kantoorpand van Cure van refurbished koffieautomaten én duurzame koffie van de Wasvenboerderij in Eindhoven.

Koffie met een verhaal
Van Zelst heeft het nieuwe kantoor van Cure Afvalbeheer voorzien van refurbished koffieautomaten. De refurbished automaten dragen bij aan een schone en afvalloze maatschappij waar Cure zich actief voor inzet. De koffie die geschonken wordt is afkomstig van de Wasvenboerderij in Eindhoven. De bonen zijn speciaal geselecteerd en worden direct Fairtrade en biologisch ingekocht en verwerkt. De branderij wordt gerund door vakmensen, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit maakt de koffie extra bijzonder.

Duurzaam ondernemen
Vandaag verruilt Cure Afvalbeheer het huidige kantoor voor een nieuw en geheel duurzaam pand in Eindhoven. Het kantoorpand is mede gebouwd dankzij de  milieustraten van Cure. Hiervan worden oude, nog bruikbare materialen verwerkt in het nieuwe gebouw. De refurbished automaten van Van Zelst passen hierdoor perfect bij de visie van Cure. Ook is Van Zelst  al jaren bezig met verduurzamen. Ze mogen zich al voor het 5e jaar op rij 100% klimaatneutraal noemen. Dit bereikt Van Zelst onder andere door het duurzame wagenpark en de 3.236 zonnepanelen op de daken van de vestigingen.

Trouwe partner
Al 13 jaar werken de twee Brabantse bedrijven samen. Het is het oog voor de maatschappij die ze met elkaar verbindt. Beide bedrijven zetten zich ook al jaren in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze hebben dan ook beide de hoogste trede op de PSO-ladder Socialer Ondernemen.Maarten (Van Zelst) en Cees (Wasvenboerderij) zijn aanwezig om alles uit te legen over deze speciale koffie.
Maarten (Van Zelst) en Cees (Wasvenboerderij) zijn aanwezig om alles uit te legen over deze speciale koffie.