Een kleine of grote koffieautomaat op kantoor?

2 belangrijke zaken om rekening mee te houden bij deze keuze.

Koffie op kantoor. Naast goede werkplekken en wifi het volgende belangrijke agendapunt. Maar hoe kies je een automaat? Er is nogal veel keuze voor de zakelijke klant.

Wat altijd helpt bij het maken van beslissingen, is het aantal keuzes beperken.
Dat is precies waar we jullie in deze blog mee gaan helpen.
Welk koffieautomaat geschikt is voor jullie hangt, naast jullie voorkeur voor een bepaalde soort koffie, af van 2 belangrijke zaken.

Hoeveel mensen gaan gebruik maken van het koffieapparaat?

Of je een kleine of grote koffieautomaat gaat plaatsen hangt, logischerwijze, af van het aantal mensen dat je van koffie wilt voorzien.
Wij hanteren een paar categorieën: tot 10 personen, 10 tot 20 personen, 20 tot 50 personen en 50 tot 100 personen. Per categorie zijn er een aantal koffieapparaten die hier perfect bij passen.
Natuurlijk kun je ook altijd kiezen om meerdere kleine koffieautomaten op verschillende plekken op kantoor of afdelingen neer te zetten. Maar, het van te voren inschatten van het aantal werknemers dat je wilt bedienen per koffieautomaat is dus erg handig. Dat zorgt voor een makkelijkere keuze.

Zijn er piekmomenten?

Piekmomenten zijn tijden waarop mensen tegelijk koffie gaan halen. Dat heb je bijvoorbeeld als er pauzes zijn zoals een lunchpauze. Een koffieautomaat moet dan in een korte tijd veel bakjes koffie kunnen zetten anders zijn de wachtrijen niet te overzien. De kantine is zo’n plek. Er zijn ook bedrijven die met shifts werken. Piekmomenten zijn er dan voor en na de shift, dan wil je dat je koffieautomaat snel is. Wanneer de koffiemomenten meer verspreid zijn dan is de snelheid van een apparaat minder belangrijk.
De snelheid van een koffieautomaat hangt onder andere af van de zetmethode. Een espressomachine heeft bijvoorbeeld 30 seconden nodig voor een kopje koffie zetten. Een cafitesse of vriesdroog is daarentegen een stuk sneller met 9 seconden.

Keuzes, keuzes, keuzes. Makkelijker met onze keuzetool.

Je hebt je voorbereiding gedaan. Je weet hoeveel mensen je wilt bedienen per apparaat en je hebt per apparaat ingeschat of er piekmomenten zullen zijn. En dan? Hoe kun je dan kiezen?
Je zou je in kunnen lezen op onze site over koffieautomaten en welke kenmerken zij hebben. Maar, ik schat in dat je het liever makkelijker hebt. Daar hebben wij ook rekening mee gehouden. We hebben alle belangrijke keuzes verwerkt in een makkelijke tool. Met onze koffiezoeker heb je in 3 stappen de perfecte koffieautomaat gevonden. Je vult  in wat je voorkeuren zijn qua soort koffie en wat je hier hebt geleerd en voilà, makkelijk kiezen.