Een kopje koffie met administratief medewerkster Vera

Een kopje koffie met administratief medewerkster Vera

Vandaag is het International Women’s Day. Een mooie dag om stil te staan bij de kanjers van vrouwen die bij Van Zelst werken. En dat aantal is binnen ons bedrijf best groot; 40% is vrouw en dat binnen een organisatie waar de grootste afdelingen de Technische Dienst en Logistiek zijn. We spreken Vera over hoe het is om als vrouw op de administratieve afdeling te werken. Vera geeft een ons kijkje in haar werkzaamheden en vertelt wat ze het leukste vindt aan haar werk.  

Wie ben je en hoe ben je bij Van Zelst terecht gekomen?  

Mijn naam is Vera Raaijmakers, getrouwd met Frank. Samen hebben wij 2 kinderen genaamd Rick en Marla. Marla is getrouwd met Thijs en hebben net hun eerste kindje gekregen. Sinds kort ben ik dus voor het eerst oma van een meisje geworden.

In 2018 was ik opzoek naar een nieuwe baan en ben ik bij van Zelst terecht gekomen, op de afdeling financiële administratie.  Al snel voelde ik me thuis en kwamen er gaandeweg mooie uitdagingen op mijn pad. In 2020 heb ik de opleiding Assistent Controller afgerond.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag bij Van Zelst eruit?

Uiteraard begin ik elke morgen met koffie of thee. We werken in een gezellig team, maar we hebben toch allemaal onze eigen taken. In de ochtend is het eerste werk zorgen dat de banktransacties van de voorgaande dag worden geboekt. Dit is met name belangrijk om de lijst van debiteuren die wel of niet hebben betaald up to date te houden.

Verder is het een beetje afhankelijk van de periode in de maand wat de werkzaamheden zijn. Elke dag proberen we de administratie zo goed als mogelijk op orde te houden. Ik boek inkoopfacturen, maak rapportage overzichten, doe btw-aangiftes, bel met leverancier of klanten, maak betaling batches en aan het einde van de maand maak ik een maandrapportage zodat het management een overzicht heeft hoe de afgelopen maand is verlopen in cijfers. Elk jaar hebben we ook de accountant op bezoek, die heel veel gaat controleren en daarvoor leveren we alle nodige stukken aan.


     

Wat vind je het leukste aan jouw werk? 

De diversiteit van de werkzaamheden, de uitdagingen die nog steeds langskomen en er is vaak wel iets uit te zoeken, wat ik ook leuk vind. De fijne sfeer onder collega’s, uiteindelijk doe je het allemaal samen en kun je van elkaar leren.
En de koffie en thee uiteraard. 

 

Hoe ervaar jij het als vrouw op de administratieve afdeling? 

Een behoorlijke periode waren we alleen met vrouwen op de afdeling. Sinds kort is er een man bij gekomen, Jan. Misschien dat we de vraag beter kunnen omdraaien? Hoe vindt Jan het als man op de afdeling met vrouwen.

We hebben als vrouwen misschien andere gespreksonderwerpen, maar werkinhoudelijk denk ik dat vrouwen andere eigenschappen hebben als een man. Door hier gebruik van te maken en samen te werken vorm je een team en kun je doelstellingen halen.

 

Hoe zie jij de toekomst? 

Ik heb de allerleukste baan, waar ik energie uit haal en ik zal zeker nog een jaar of 10 – 15 blijven werken bij van Zelst. Er zijn nog wel wat uitdagingen om op de rit te krijgen. En die zullen er vast nog meer gaan komen, waardoor ik ook nog niet kan gaan.