Hartverwarmende Kerst Koffie

Dit jaar wordt een andere Kerst. Dat is zeker. Maar, het hoeft niet minder hartverwarmend.

Wij zijn een flexibel volkje gebleken. We werken thuis, we onderwijzen onze kinderen, zo goed en zo kwaad als dat gaat, we zoomen erop los, we zetten beren voor ons raam en plakken harten overal waar onze medemens ze kan zien. En laat dat nou net zijn waar Kerst voor staat.

Onze viering van Kerst is dit jaar wellicht anders, de boodschap van Kerst 2020 is sterker dan ooit; Deel de warmte. Zij het in klein comité aan de kersttafel, zij het via het wereld wijde web. Dat kunnen wij. En om je te inspireren, delen wij een hartverwarmende Kerst Koffie met jullie.

Zet je digitale haardvuur en de laptop maar aan, en ontmoet elkaar onder het genot van deze Eggnog Kerst Koffie.

Eggnog Koffie

De Eggnog, in het Nederlands eierpunch, is een traditioneel Amerikaans kerstdrankje met melk, room, eigeel, nootmuskaat en rum (optioneel natuurlijk). Voeg er een espresso aan toe en je hebt een fantastische warme Kerst Latte. Heerlijk om met elkaar aan het kerstontbijt te drinken, als toetje na het kerstdiner, of lekker buiten na het wandelen in de middag.

Het Eggnog koffie recept


Voor 4 grote glazen Eggnog koffie heb je het volgende nodig:

700 ml volle melk
240 ml slagroom
130 gram suiker
5x eigeel
3 kaneelstokjes
1 vanillestokje
1 tl nootmuskaat poeder
100ml witte rum of 5tl rum aroma
4 espresso’s
Anijssterren ter decoratie

Bereidingswijze 


Verwarm melk en room, samen met de kaneelstokjes, in een pan. Haal de zaadjes uit het vanillestokje en voeg de zaadjes, het vanillestokje en de nootmuskaat toe. Breng kort aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel enkele minuten rusten.

Mix in een grote kom de eidooiers en suiker. Zeef het roommengsel en schenk dit beetje bij beetje bij de eidooiers. Blijf goed roeren! Voeg de rum of het rum extract toe. Vul 4 mooie glazen of bekers met de eierpunch en zet dan 4 espresso’s. Voeg per portie 1 espresso toe.

Decoreer met een anijssterretje, en wat nootmuskaat. Of, ga helemaal los met eetbare kerstdeco! Geniet ervan.


Wij wensen jullie een warme, liefdevolle Kerst 2020. En een hoopvolle start van 2021.