Heerlijk koffie dessert

Morgenavond is het alweer kerstavond. Wat is het jaar toch snel gegaan. Ook deze kerst is wat anders dan wat we gewend zijn. Wil je het toch extra speciaal maken, maar weet je niet goed hoe? Dan hebben wij het perfecte last minute dessert. De kerstkoffie met Meringue Chocolade Topping.

Kerstkoffie met Meringue Chocolade Topping

Koffie en Meringue zijn een heerlijke combinatie en het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Zo kun jij zowel de koffieliefhebber als de dessertliefhebber verassen.

Hoe maak je deze kerstkoffie?

Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius (hete lucht). Maak je mixer en mengkom vetvrij met een scheutje citroensap. Doe je dit niet, dan worden je eiwitten niet stijf. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en laat het iets afkoelen. Klop de eiwitten samen met een drupje citroensap en een snuf zout op tot zachte pieken. Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe en mix net zolang tot alle suiker opgelost is en het schuim stijf is. Voeg de oploskoffie toe en spatel dit door het schuim. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met 2 eetlepels 10 hoopjes schuim over de bakplaat, je kunt eventueel een rondje tekenen om de glazen of mokken die je wil gebruiken. Doe een flinke druppel gesmolten chocola op de meringues. Maak met een satéprikker swirls in de meringues. Bak de koffie meringues in ongeveer 120 minuten af in een voorverwarmde oven. Zet de oven op een kier en laat de meringues rustig in de oven afkoelen. Laat ze er gerust nog een uurtje in staan (lekker makkelijk om vooraf te maken). Serveer de koffie in de glazen en leg de meringues erbovenop.