Hoe kies je de juiste zakelijke koffieautomaat?

Zie jij door alle verschillende koffieautomaten de koffie op het werk ook niet meer? Weet je niet waarop je het beste een keuze kunt baseren? Dan is de vraag hoe kies je een zakelijke koffiemachine terecht. Zelfs nog veel meer dan je wellicht denkt. Want waarom is de keuze die je maakt zo belangrijk?

Goede koffie op het werk is in onze groeiende koffiecultuur steeds belangrijker. Buiten het werk om is een espresso van een Barista op elke hoek verkrijgbaar en de gespecialiseerde koffietentjes en lokale branderijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Mensen weten steeds meer van koffie en koffiesmaken, en hebben thuis goede koffieapparaten staan. Wat betekent dit voor wat men op het werk verwacht? Juist. Veel. Wil je je medewerkers en klanten blij, gemotiveerd en tevreden hebben, dan is goede koffie belangrijk. En daarom is de juiste keuze maken zo belangrijk.

Neem een kopje en lees hoe je goed kiest.

Een koffieautomaat uitkiezen

Een zakelijk koffieautomaat kiezen gaat over wensen en behoeften. Als je die op een rijtje hebt, wordt de keuze kleiner en makkelijker.
Want, er is veel keus, en alles ligt ook heel dicht bij elkaar. Dus, wat maakt het onderscheid voor jou? Er zijn een paar punten belangrijk bij de keuze van het juiste koffieapparaat. Het antwoord op de volgende vragen zullen je helpen bij het kiezen.

1. De verschillende koffieautomaten merken

Heb je voorkeur voor een bepaald merk? Zo ja, dan is je zoekgebied al kleiner. Toch raden wij aan om eerst eens te kijken naar de overige punten die we hieronder benoemen alvorens je jezelf beperkt tot een merk. Het kan namelijk zo zijn, dat je op basis van één van de andere criteria hieronder beter bij het ene merk zit dan bij het andere. Van Zelst heeft koffieautomaten van Douwe Egberts, Nescafé, Melange D’or en Rombouts, dus slagen kun je sowieso.

2. Het aantal personen of kopjes

Een eerste bepalende vraag is hoeveel mensen er gebruik gaan maken van je nieuwe koffieautomaat. En, zijn er piekmomenten? Er zijn automaten met een grote capaciteit en snelle uitgifte en automaten die voor een afdeling of klein bedrijf prima zijn.

Aantallen en snelheid van de koffieautomaat hangen direct samen met het zetsysteem. Dat is de logische volgende vraag.

3. Wat voor een soort koffie wil je dat je nieuwe koffieautomaat zet?

Er zijn veel verschillende manieren om koffie te zetten: espresso, filterkoffie, freshbrew, instant en natuurlijk de varianten met koffiepads en koffiecups. Het zetsysteem bepaalt onder andere de smaak van de koffie. Super belangrijk. Maar het bepaalt ook de tijd die het duurt om 1 kopje te zetten. Bij een espressomachine is dat rond de 35 sec, bij instantkoffie is dat 10 seconden. Op basis van het aantal personen kan er dus ook een best passend zetsysteem uitkomen.

Een laatste punt, het zetsysteem bepaalt ook de prijs per kopje. Espressobonen zijn duurder, dan bijvoorbeeld vriesdroogkoffie. Daarom is naar het budget kijken ook belangrijk.

4. Het beschikbare budget

Het beschikbare budget is goed om van te voren vast te stellen. Dat beperkt of vergroot je keuzes. En, nog belangrijker, bepaalt of je voor de beste keuze kan gaan. Kijk dus goed naar prijs, maar vergeet niet dat je met dit budget ook in je medewerkerstevredenheid investeert.

5. Andere factoren om rekening mee te houden

Naast deze punten kunnen er nog andere zaken belangrijk zijn die per koffieautomaat kunnen verschillen. Dat zijn bijvoorbeeld: de schoonmaaktijd en de hoeveelheid koffieafval, of je variaties aan koffie wilt aanbieden (zoals cappuccino), het design van de machine, of de machine een automatische bekeruitgifte heeft en het energielabel. Nog best wel wat factoren.

De goede keuze

Om een goede keuze te maken is het dus verstandig om je wensen en behoeften op een rijtje te zetten. En om prioriteiten te benoemen. Wat is het meest belangrijk voor jullie? Smaak? Snelheid? Merk? Wij weten  in ieder geval zeker dat wanneer je deze punten meeneemt jullie een passend koffieapparaat zullen vinden.

Wil je het jezelf nog wat makkelijker maken? Dan is de Van Zelst Koffiezoeker iets voor jou.

De Van Zelst Koffiezoeker

Onze Koffiezoeker is gebaseerd op de belangrijkste vragen bij de keuze van een zakelijk koffieautomaat. Met de Koffiezoeker heb je in drie korte stappen de beste koffieautomaat voor jullie situatie. Geen keuzestress meer, geen tijdverspilling aan lang zoeken. Vul de Koffiezoeker in en ontdek jullie beste keuze!

Wij hopen dat we je een stuk wijzer hebben gemaakt met dit artikel en wensen je succes met het vinden van je nieuwe zakelijke koffieautomaat!