Houd het hoofd koel op kantoor met deze 3 tips

De zon laat zich steeds vaker van z’n beste kant zien. En de temperaturen lopen hoog op. Ook op de werkvloer. Dat kan maar één ding betekenen; de zomer is in aantocht. Benieuwd hoe jij - ondanks de warmte - het hoofd koel kunt houden? Lees dan vooral verder. Een hint, een waterkoeler op kantoor kan uitkomst bieden. 

Tip 1. Drink voldoende water 

Eén van de belangrijkste onderdelen van ons lichaam? Onze hersenen. Deze verbruiken veel energie. Daarnaast bestaan ze voor zo’n 75 procent uit water. Drink je te weinig gedurende de werkdag? Dan merk je dat aan alles. Je kunt je minder goed concentreren, en kunt last krijgen van stemmingswisselingen. Onhandig! 

Het advies is dan ook om - zeker wanneer het warm is - minstens 2 liter water te drinken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Faciliteer dit dan ook op de werkvloer. Bijvoorbeeld door een waterkoeler op kantoor te plaatsen op centrale plekken. Hierdoor is water altijd binnen handbereik en worden collega’s er telkens aan herinnert om hun glas bij te vullen. 

Zo’n waterkoeler heeft tegenwoordig veel opties, van gekoeld tot bruisend water. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Bekijk hier ons aanbod, of neem direct contact op. 

Tip 2. Ramen en deuren  

Zolang de temperaturen buiten nog lager zijn dan binnen, is het openen van ramen en deuren een goed idee. Het kan hierdoor even goed doorwaaien, daar heb je de hele dag profijt van. Vergeet deze echter niet te sluiten, zodra de temperatuur oploopt. Daarmee houd je de warmte buiten de deur. Een extra verdedigingslinie nodig? Sluit gordijnen, rolluiken en andere zonwering om het hoofd koel te houden. 

Een extra tip? Apparaten als kopieerapparaten en printers geven veel warmte af. Heb je zo’n apparaat een tijdje niet nodig? Zet ‘m dan uit. 

Tip 3. Kies voor luchtige kleding 

Door lichte kleding te dragen (die niet te strak zit) kan warmte beter ontsnappen. Laat die skinny jeans dan ook voor wat het is, en ga voor een wijdere broek of rok. Ook stoffen als linnen en katoen doen het goed tijdens warme dagen. Deze vangen de warmte niet op én laten vocht wegtrekken. Handig! 

Dit betekent uiteraard niet dat je in korte zomerjurkjes of slippers op kantoor moet verschijnen. Houd het beschaafd en netjes. 

Een waterkoeler op kantoor? 

Ben jij overtuigd van de voordelen van een waterkoeler, en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bijvoorbeeld omdat je een waterkoeler wilt huren? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar met een advies op maat.