Houd je relaties warm met deze Herfst Cappuccino

We hebben het allemaal gemerkt; De zon verdwijnt steeds eerder, wolken brengen regen en de wind trekt aan. Guur. Maar ook; de bomen krijgen de mooiste kleuren en thuis kan knus de verwarming omhoog en het dekentje op de bank.

Herfst. We zitten er middenin.

Voor sommigen van ons het begin van de gezelligste tijd. Anderen hebben wat meer aanmoediging nodig. Meer dan normaal waarschijnlijk, want we ontmoeten elkaar steeds minder. Niet op het werk, niet in het café, het restaurant of de sportkantine, en niet bij elkaar thuis. We voelen de extra kou van Corona. 

Daarom heb ik een speciale cappuccino voor jullie. Een koffie waarmee je de gezelligheid en warmte in huis haalt. Deel dit recept met je collega’s en klanten en je weet zeker dat je jullie relatie warm houdt, ook nu.


Appel Kaneel Cappuccino recept

Bij de herfst hoort kaneel! Kaneel geeft warmte. Precies wat je nodig hebt. Ruik je de verse appeltaart met kaneel al?

Dit heb je nodig voor 1 Appel Kaneel cappuccino:

  • 1 espresso
  • 10 ml appelsiroop
  • 10 ml kaneelsiroop
  • 200 ml melk
  • Een paar appelschijfjes
  • Kaneel

  1. Schenk beide siropen in een cappuccinokop.
  2. Zet het kopje onder je espresso/koffieautomaat en zet een espresso

(heb je een volautomaat, zet dan meteen een cappuccino in het kopje en sla stap 3 over)

  1. Schuim melk op voor de cappuccino en schenk in het kopje
  2. Garneer de appelschijfjes met kaneel en garneer op het schuim (je kunt met een mes ook een gleufje maken in de schijfjes zodat ze op het randje kunnen hangen)


Koekje erbij? Appel kaneel koekjes van Bakkers Trots zijn een heerlijke aanvulling op deze koffie! Geniet van je speciale cappuccino en let een beetje op jezelf en elkaar! Tot snel!

Warme koffievariaties

Koffievariaties zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het brede koffieassortiment. Koffie is beleving en dat geldt ook zeker bij koffiecreaties! Deze herfst en winter zie je bijvoorbeeld de Pumpkin Spice Latte weer overal voorbijkomen. Maar ook de Latte en Latte Macchiato Caramel, Hazelnoot of Honing zijn populair in dit seizoen. Met de siropen van Monin kun je het allemaal zelf, thuis.  TIP: Schenk eerst altijd de siroop in je kopje of glas en zet dan je Latte op de siroop.