Inspiratie

15
May

Kunst in een kopje koffie

De kopjes koffie die Lee Kang Bin uit Zuid-Korea zet, zijn eigenlijk te mooi om op te drinken.

24
Apr

Is het verstandig om minder koffie te drinken?

Koffie heeft een slechte naam. Sommige restaurants serveren een glaasje water naast de espresso, want koffie zou vocht aan het lichaam onttrekken.

14
Apr

Psychologische effecten van koffie

Als er over koffie wordt geschreven, gaat het meestal over onze gezondheid of de heilzame werking van cafeïne. Minder bekend zijn deze drie effecten.

11
Apr

Trendtour door Amsterdam

Lantmännen Unibake Nederland heeft Van Zelst samen met de andere HFG-leden meegenomen op een inspirerende rondreis door Amsterdam

27
Mar

Een nieuw zomerdrankje met koffie

Zodra de eerste zonnestralen door de wolken breken stromen de terrasjes weer vol.

17
Feb

Met deze boter heb je geen koffie meer nodig

In Japan heeft een bekend zuivelbedrijf, de Megmilk Snow Brand Company, een nieuwe spread op de markt gebracht waarmee je je dagelijkse dosis cafeïne op je brood kan smeren: De koffieboter.

09
Feb

Tips bij drukte op het terras

Hoe bewaar je op drukke dagen de rust op het terras? Horeca trendwatcher Wouter Verkerk geeft een aantal tips.

Oorzaken van onaangename drukte op een terras of in een horecabedrijf zijn bijna altijd:

  • Mensen die niet welkom worden geheten, daardoor niet ontspannen en ‘bang’ zijn dat ‘het’ niet goed komt. Die gaan zwaaien, roepen en schreeuwen en zelf naar de bar lopen. Zorg dat je iedere nieuwe gast verwelkomt en vertel wat hij of zij mag verwachten, ook op het gebied van eventuele wachttijden. Ook als die wachttijden heel erg oplopen? Dan juist!’
  • Het hele lange wachten wordt vaak veroorzaakt door te veel gasten die allemaal iets anders bestellen. Dat zorgt voor opstopping bij de bar en in de keuken, en vergroot de kans op fouten die vaak nog langere wachttijden veroorzaken. Zorg dat je medewerkers initiatief tonen en ijzersterke suggesties doen. De beste mensen op het terras zijn zo goed in het doen van suggesties dat je vaak ziet dat zij bepalen wat mensen eten en drinken.
  • Naast suggesties werkt de ‘paniekkaart’ met een kleiner assortiment op drukke dagen ook heel goed.

En een extra tip: Zorg voor een goed koffieautomaat waarmee je in korte tijd veel koppen koffie kunt zetten. Dat voorkomt lange wachttijden bij zowel het personeel als bij de gasten. Koffieautomaten voor bedrijven hebben een een snel tempo en kunnen veel kopjes achter elkaar zetten zonder onderbrekeningen.

Bron: www.missethoreca.nl 

06
Feb

Voeg dit toe aan je kopje koffie in plaats van suiker

Drink jij je koffie het liefst met een flinke lepel suiker? Heel lekker natuurlijk, maar wie een paar koppen per dag drinkt krijgt daarmee heel wat extra calorieën binnen. Probeer deze tip eens voor een zoetere kop, zonder dat je suiker moet toevoegen.

05
Jan

Een geklutst eitje in je koffie

Oké, voordat je een vies gezicht trekt: een ei in je koffie klinkt misschien bizar, maar er is een reden waarom deze oude traditie een comeback maakt. Wat die reden is, leggen we je uit.