Irish Coffee

Irish coffee is een drankje dat oorspronkelijk afkomstig is uit Ierland. Het verhaal gaat dat het werd uitgevonden in de jaren 40 door Joe Sheridan, een barman in het vliegveld van Foynes. Het drankje werd oorspronkelijk bedacht om vermoeide reizigers op te warmen tijdens lange vluchten.

Het recept voor Irish coffee is vrij eenvoudig. Het bestaat uit hete koffie, Ierse whiskey, suiker en slagroom. De koffie wordt in een glas geschonken en daarbij wordt een flinke scheut whiskey en suiker toegevoegd. De slagroom wordt vervolgens bovenop de koffie geschept, zodat er een mooie laag ontstaat.

Irish coffee is inmiddels wereldwijd bekend en wordt vaak gedronken als after-dinner drankje. Het is een drankje dat warmte en gezelligheid uitstraalt, en daarom vaak gedronken wordt in de wintermaanden. Het is dan ook niet gek dat het drankje populair is geworden in Nederland, waar het tijdens koude winteravonden vaak op de kaart staat bij café's en restaurants.


Wil je Irish Coffee thuis maken? Hier is een recept voor een klassieke Irish coffee:

Ingrediënten:

1 kopje vers gezette hete koffie
1 eetlepel bruine suiker
45 ml Ierse whiskey
30 ml slagroom

 

Instructies:

  1. Giet de bruine suiker in een Irish coffee glas.
  2. Voeg de hete koffie toe en roer totdat de suiker is opgelost.
  3. Voeg de Ierse whiskey toe en roer nogmaals.
  4. Schep de slagroom in een aparte kom en klop het op tot het dikker wordt.
  5. Giet voorzichtig de slagroom over de achterkant van een lepel bovenop de koffie, zodat het zich kan scheiden van de koffie en een mooie laag vormt bovenop.

 

Geniet van deze heerlijke en verwarmende Irish coffee!