Maak impact met iedere kop koffie of thee

Op 22 maart is het Wereldwaterdag. Een dag die - zoals de naam al doet vermoeden - in het teken staat van water. Wat dat met koffie te maken heeft? Nou. Veel. Jij maakt namelijk met ieder kopje koffie of thee uit een automaat van Van Zelst het verschil voor tientallen mensen. In deze blog vertellen we je er alles over. Lees je mee? 

Een liter voor een liter 

Wereldwijd hebben zo’n 844 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Dat is 1 op de 10 mensen. Wij vinden dat hier verandering in moet komen. Daarom doneren wij voor ieder kopje koffie of thee dat gezet wordt met onze koffieautomaten één kopje water aan een land waar schoon drinkwater niet vanzelfsprekend is. Dat doen we via de Made Blue Foundation, en hun programma Een Liter voor Een Liter. Met andere woorden: iedere consumptie vanuit een Van Zelst automaat wordt gespiegeld met evenveel schoon drinkwater. 

               

15 miljoen liter schoon drinkwater 

Sinds 2021 hebben wij meer dan 15 miljoen liter schoon drinkwater beschikbaar gemaakt voor mensen in ontwikkelingslanden. Dat doet Made Blue door - uit onze naam - te investeren in duurzame waterprojecten. Denk aan het aanleggen van waterputten, filtersystemen en pijpleidingen. Het resultaat? Toegang tot schoon drinkwater, in hun eigen dorp. De lokale bevolking hoeft dan ook geen kilometers meer af te leggen om water te halen. Hierdoor blijft er meer tijd over om aan andere belangrijke dingen te besteden, zoals educatie. 

En nog even over die 15 miljoen liter… Dat betekent dat er al meer dan 210 mensen 10 jaar of langer toegang hebben tot schoon drinkwater. En dat worden er iedere dag meer.

Extra donatie op Wereldwaterdag 

Al onze klanten die vandaag (op 22 maart) een levering verwachten, ontvangen van ons een klein cadeautje. Namelijk een duurzame waterfles. En die actie gaat dan weer gepaard met een extra schenking aan Made Blue van 500 liter extra drinkwater. Houd onze socials in de gaten voor een update!