Met deze koffierecepten kom jij fris de lente door

Met deze koffierecepten kom jij fris de lente door 

De wereld staat in bloei. De vogels fluiten. En ook de zon laat zich steeds vaker van z’n beste kant zien. Dat kan maar één ding betekenen: de lente is begonnen. Dat vier je met een heerlijke ijskoffie in de vroege voorjaarszon. Ik heb twee van mijn lievelingsrecepten voor je op het digitale papier gezet. Mooi meegenomen: ‘t zit in een mum van tijd in elkaar. Je maakt ze gewoon met één van onze koffiemachines en wat simpele toevoegingen. 

IJskoffie met ginger beer 

Klinkt gek. En - laten we eerlijk zijn - dat is het ook. Toch is dit unieke en pittige recept absoluut het proberen waard. Dit zijn de ingrediënten voor één glas koffie: 

  • 1 espresso 
  • 100 milliliter ginger beer 
  • IJsklontjes 
  • Optioneel: verse gember en limoen 

Dit is hoe je te werk gaat 

Vul een groot glas met ijs en giet hier het gemberbier bij. Zet vervolgens een espresso in een apart kopje. Deze schenk je langzaam over het gemberbier. Wanneer je dit rustig doet, blijft de koffie bovenop liggen. Dat geeft een mooi effect. 

Het geheel iets pittiger maken? Snijd dan een paar plakjes verse gember en voeg deze toe. Een partje verse limoen smaakt ook hemels in deze ijskoffie. Cheers! 

 

IJskoffie met vanille en paaseitjes 

Heb je ergens een verdwaald paaseitje gevonden? Verwerk ‘m in je volgende ijskoffie. Ook dit recept voor lentekoffie is goed voor één kop koffie. Je favoriete collega trakteren of een wit voetje halen bij de baas? Verdubbel dan het recept. 

  • 1 kop koffie 
  • 1 eetlepel vanille siroop (van Monin bijvoorbeeld) 
  • 1 chocolade paaseitje
  • Een scheutje melk (naar keuze)
  • IJsklontjes

Dit is hoe je te werk gaat 

Leg het - uitgepakte - paaseitje op de bodem van een kopje. Zet vervolgens een kop koffie. De warmte van de koffie zorgt ervoor dat de chocolade smelt. Vergeet niet te roeren. Pak daarna een groot glas en vul deze met ijs. Giet hier vervolgens de vanille siroop en de door jou gekozen melk bij. Zodra de koffie iets is afgekoeld, kan ook deze erbij. Steek er een rietje in of drink ‘m zo. Genieten!