Fairtrade week

Deze week is het weer zover, het is Fairtrade week. Tijdens deze week geven wij extra aandacht aan onze Fairtrade producten. Hiermee hopen wij meer aandacht voor Fairtrade producten te krijgen. Dit doen wij zodat arbeiders en boeren in ontwikkelingslanden kunnen werken aan een verbetering van werk-en leefsituatie.

Wat is Fairtrade?
Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging.

fairtrade-week

Waarom is Fairtrade nodig?
Op veel plekken in de wereld leven boeren en arbeiders in een continue onzekerheid over hun inkomen. Vaak hebben de boeren een product waarvan de markt prijs constant verandert en hierdoor is het vaak zo dat de oogst vaak te laag is om zichzelf en zijn familie te kunnen onderhouden.  Deze te lage omzet zorgt ervoor dat de boeren niet kunnen investeren in hun toekomst of die van hun kinderen. Hierdoor blijft dit proces generaties lang in stand, omdat ook de kinderen van de boeren dus onder de zelfde omstandigheden moeten werken. Fairtrade zorgt ervoor dat deze vicieuze cirkel doorbroken wordt. Dit doen zij door boeren de mogelijkheid te bieden zichzelf te ontwikkelen.