Nieuwe DAF Vrachtwagen op Zonne-energie

We mogen weer een op zonne-energie gekoelde vrachtwagen toevoegen aan ons wagenpark. De solar opbouw op het dak zorgt ervoor dat de wagen op de juiste temperatuur gekoeld blijft.

Het vriesgedeelte wordt met Eutech platen gekoeld. ’s Avonds worden de platen elektrisch gekoeld op de juiste temperatuur. Het leuke hiervan is dat ook dit weer gebeurd met onze eigen opgewekte energie via de zonnepanelen op ons dak.


Carrosserie

De wagen is uitgerust met gestroomlijnde carrosserie met afgeronde hoeken en de Full Slipstream opbouw voor en achter zorgen voor minder luchtweerstand en een lager brandstofverbruik.

Stille koeling bij stilstand 

Met deze gekoelde vrachtwagen is toegang tot binnensteden met een milieuzone gegarandeerd. Naast het lage verbruik speelt ook het lage geluidsniveau een rol. Een conventionele koel-/vrieswagen wordt door de motor voorzien van stroom, wat lawaai en luchtvervuiling oplevert bij stilstand van de vrachtwagen. De zonnepanelen op deze moderne koelwagen voorzien de koelinstallatie van stroom, zowel tijdens het rijden, als tijdens stilstand.