Onze Melange D’Or espressobonen opnieuw klimaatneutraal!

Bewust genieten met Melange D’Or espressobonen

Vier weken geleden kreeg van Zelst, voor het 5de jaar op rij, het 100% klimaatneutraal certificaat.  En we zijn opnieuw trots.

Onze Futuro Verde espressobonen hebben, net als het bedrijf van Zelst, al 5 jaar het certificaat klimaatneutraal. Nu, mogen wij voor het 2de jaar op rij bijna ál onze Melange D’Or espressobonen 100% klimaat neutraal noemen*.

Een mooi resultaat, want we zetten ons sinds onze oprichting al in voor een meer sociale en duurzame manier van ondernemen en zijn blij met de mooie stappen die we elk jaar zetten.

Klimaat neutrale espresso van cradle to gate

Wij garanderen klimaatneutraliteit van cradle to gate. Dat betekent van het koffieplantzaadje tot de koffie in je kopje; inclusief ons vervoer naar jullie dus. 

Waarom niet van cradle to grave?  
Dat komt omdat we niet weten wat er gebeurd met het afval van de koffie na het consumeren en kunnen daar ook (nog) weinig tot geen invloed op uitoefenen.
Daarom garanderen wij ons klimaat neutrale label met de realistische belofte van cradle to gate.

Zelf het laatste stukje bijdragen; 3 suggesties

Wil je bijdragen aan het laatste stukje klimaatneutraliteit van gate to grave? Dat kan!

  1. Koffieafval scheiden. Koffieafval van bonen, ook wel koffiedrab genoemd, is organisch materiaal. Je kunt het dus bij het GFT weggooien. Nog beter, kijk eens naar initiatieven bij je in de buurt die koffiedrab ophalen voor hergebruik. Sommige bedrijven kweken oesterzwammen op het afval, anderen maken er plantenvoeding of verwerken het tot plaatmateriaal. Hergebruik is de meest duurzame vorm van afvalverwerking.
  2. Kijk bij het aanschaffen of huren van een nieuw apparaat eens naar het energieverbruik. De keuze voor energiezuinige apparaten is tegenwoordig groot, dus geheid dat je kan slagen, zonder te hoeven overstappen op een andere zetmethode. Je kunt bij ons op de site filteren op energielabel. Bijvoorbeeld op A+ koffiemachines.
  3. Gebruik je nog plastic bekertjes? Dat hoeft echt niet meer. Er zijn veel goede alternatieven. Ook qua prijs is het niet meer nodig om te kiezen voor plastic. En gebruik je bekertje op dezelfde dag gewoon een paar keer, easy.


Van Zelst
Van Zelst automaten, als bedrijf, is al een hele tijd 100% klimaatneutraal. Meer weten? We hebben een stukje geschreven over wat dat betekent.

 * m.u.v. onze Single Origins, daar werken we op dit moment aan.