Morgen is het Pasen en dus een mooi moment om extra uit te pakken met een bijzondere koffie!☕
Speciaal voor deze feestdagen delen wij graag een van onze favoriete koffierecepten:
Paas latte Macchiato met slagroom en chocolade-eitjes
Wat heb je nodig? (voor 2 hoge glazen):
· 2 kopjes vers gezette espresso
· 400 ml melk (je kunt ook kiezen voor plantaardige melk)
· Slagroom
· 1 theelepel van je favoriete siroop (optioneel)
· Paaseitjes (melk of puur, of gevuld)
· Cacaopoeder of kaneel om te bestrooien
· Ook optioneel, maar wel leuk: kleine chocoladekonijntjes voor decoratie
Zo maak je er een feestelijk drankje van:
1. Zet eerst 2 kopjes espresso.
2. Verwarm de melk en schuim die op met een melkschuimer of een garde.
3. Giet de opgeschuimde melk voorzichtig in een hoog glas.
4. Roer eventueel een beetje siroop door de melk voor een zoetere smaak (dit kan je ook op het einde in het glas gieten).
5. Voeg langzaam de espresso toe, zodat je een mooie laag krijgt.
6. Voeg je favoriete paaseitjes toe aan het glas (of doe ze bovenop de slagroom voor een feestelijke uitstraling).
7. Voeg tot slot een toefje slagroom toe aan het glas en decoreer het schoteltje eventueel met kleine chocoladekonijntjes.
Wij wensen iedereen een fijne Pasen!