Paastiramisu met advocaat

Het is alweer bijna Pasen. Een feestdag om lekker te ontbijten, brunchen of lunchen. Daar past een heerlijke Paastiramisu met advocaat natuurlijk goed bij! Wij leggen je uit hoe je deze gemakkelijk kan maken.

Hoe maak je de Paastiramisu?

Begin als eerst met het zetten van de 3 espresso’s. Hierdoor kan de koffie een beetje afkoelen voordat je er mee aan de slag gaat. Breng de koffie eventueel een beetje op smaak met vanille aroma.

Om de bodem van te maken van de tiramisu moeten eerst de lange vingers gesopt worden in de koffie. Let op dat je ze niet te nat maakt. Plaats de lange vingers vervolgens in de schaal. Zorg dat de hele bodem is bedekt.

De volgende stap is het maken van de room. Breek hiervoor de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers los en doe daar de mascarpone en advocaat bij. Klopt dit alles los tot een gladde mousse. Breng de mousse op smaak met een beetje suiker. Rasp tot slot de schil van een limoen en voeg deze toe aan de mousse voor een lekkere frisse smaak.

Schep de helft van de mascarponemousse over de lange vingerbodem in de schaal. Strijk deze voorzichtig glad. Leg er daarna een tweede laag met lange vingers op. Bedek deze laag weer met wat mascarponemousse. Tot slot mag je de tiramisu bedekken met een klein laagje cacao.

Zet de tiramisu een nachtje in de koelkast, zodat de tiramisu een mooi geheel wordt. Voor het opdienen kun je nog een klein scheutje advocaat over de tiramisu schenken en wat chocolade paaseitjes erop leggen. Zo krijg je een heerlijke Paastiramisu met advocaat.

Bron: Foodinista