Plastic Wegwerpbekers

Het kabinet is bezig met een conceptregeling over het verminderen van het gebruik van plastic wegwerpbekertjes in 2023. Dit komt doordat er jaarlijks ruim zeven miljard plastic wegwerpbekers worden weggegooid. Wij laten je graag zien wat de alternatieven zijn.

Beker recycle service

In 2023 moet driekwart van alle gebruikte wegwerpspullen ingezameld worden. Door recycling van kartonnen bekers kun je wél gebruik blijven maken van wegwerpbekers zoals onze Ja Lekker beker. Wist je dat je onze beker wel 4 keer kan gebruiken? Na deze 4 keer moet de beker dan wel gerecycled worden. Hier kunnen wij bij helpen. Via een speciale zak die je bij ons kan bestellen, zamel je de bekers die je bij ons gekocht hebt, leeg én schoon in. We nemen de zakken met de levering van producten retour. De bekers worden vervoerd naar een speciale papierverwerker die via een uniek scheidingsproces de vezels van kartonnen bekers kan scheiden van de PE-coating. De papierpulp die overblijft, wordt weer gebruikt voor de productie van toiletrollen. De PE die overblijft wordt omgezet naar PE-korrels en kan dienen als grondstof voor nieuwe toepassingen. Een 100% circulair proces.

                               

The Lucky Cup

Een goed alternatief voor de wegwerkbekertjes is The Lucky Cup. Dit kopje is gemaakt van koffiedik. Geweldig! Toch? Het koffiedik dat overblijft na het zetten van een kopje koffie is gebruikt om dit koffiekopje te maken. Het kopje is circulair en volledig recyclebaar. Behalve de siliconen rand, hier is helaas nog geen alternatief voor gevonden. Het product bestaat uit gebruikte koffie en andere plantaardige reststromen als grondstof.