Shaken, not stirred

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn al klaar voor de nieuwe Bond film sinds september 2019. Eindelijk komt nu de film No time to die uit! In oktober zitten wij in de bios. Ik heb het perfecte drankje (natuurlijk met koffie) om daarbij te drinken.

Espresso Martini

Iedereen kent Bond aan de bar wel. Hij besteld met een nonchalante charme een Vodka Martini en weet ook hoe hij zijn drankje gemaakt wilt hebben, namelijk “shaken, not stirred”.
Als ik achter de bar zou staan zou ik hem echter deze plottwist Martini aanbieden. Het zou hem alerter houden dan zijn Vodka Martini. Iets wat hij volgens mij wel kan gebruiken voordat hij weer vol in de actie moet.

Deze Espresso Martini is ook shaken, not stirred. Je hebt dus een shaker nodig. Of gebruik, minder fancy, een drinkfles die je vast in je kast hebt staan.

Ingrediënten

Espresso (30ml)
Vodka (30ml)
Koffielikeur (30ml)
IJsklontjes
Optioneel: koffieboontjes (voor decoratie)
Optioneel: suikersiroop (5ml)

Instructies

Zet je espresso. Je kunt deze warm gebruiken in je cocktail.
Giet in je shaker met ijs.
Voeg de koffielikeur en vodka toe.
Optioneel: voor een zoetere versie, voeg 5 ml suikersiroop toe.
Even krachtig shaken.
Uitschenken zonder ijs in je martiniglas.
Optioneel: garneer met 3 koffieboontjes op het schuimlaagje.

Enjoy! En als iemand je vraagt van wie je dit topdrankje hebt; De naam is Barista, Bouwke Barista.
Tot de volgende!