Stichting Kartini en Van Zelst

Van Zelst zet zich al jaren in voor Stichting Kartini. Stichting Kartini biedt een toekomst aan kansarme kinderen in en rond de stad Malang, Java, Indonesië. De doelstelling is om deze kinderen naar school te laten gaan, want kunnen lezen en schrijven is dé basis voor een betere toekomst.

Hoe het is begonnen

Het is inmiddels 18 jaar geleden dat Maarten van Zelst en zus Nicole de eerste contacten legden met Stichting Kartini. Zij zochten naar een passend cadeau voor het zilveren huwelijk van hun ouders Henk & Francien. Aangezien hun ouders altijd begaan en betrokken waren met een ander en zowel zakelijk als privé sociaal in het leven stonden, vonden de kinderen de verantwoordelijkheid in de vorm van “adoptie“ van een kind een gepast cadeau.

Zij zijn toen begonnen met het financieel adopteren van kinderen via Stichting Kartini om zo een schoolcarrière mogelijk te maken. Maarten van Zelst: ‘Je weet en ziet wat er met het gedoneerde geld gebeurd en dat vind ik heel belangrijk. Daarnaast werkt Stichting Kartini voornamelijk met vrijwilligers en gaat nagenoeg iedere euro naar het goede doel.’

Zakelijke steun

In 2010, toen Van Zelst 35 jaar bestond en Henk van Zelst 65 werd, zijn wij de stichting ook zakelijk gaan steunen. Hierdoor kunnen meer kinderen van begin (lagere school) tot einde naar school en wordt de kans geboden op een betere toekomst. 

Het eerste kind uit een arme straat op school is een voorbeeld en stimulans voor anderen. Het betekent dus niet alleen hulp aan één kind, maar ook aan een geheel gezin, een familie en uiteindelijk de gemeenschap.