Terug naar kantoor? Zorg dat je koffiecorner er klaar voor is!

Veel mensen hebben de afgelopen tijd het praatje met collega’s bij de koffieautomaat gemist. Nu thuiswerkers weer langzaam terug mogen naar kantoor en ook de vakantie weer voorbij is, gaan onze servicemonteurs weer flink aan de bak. Want, al jullie automaten hebben lang stilgestaan of zijn maar weinig gebruikt. Wij raden dan ook aan om eerst even goed naar je automaat te kijken. 

Waarom moet ik mijn koffieautomaat nakijken?

Je automaat is lang niet gebruikt of heel weinig. Je zou denken dat je dan ook niets versleten hebt en dus dat service niet nodig is. Het tegenovergestelde is waar. Denk maar eens aan je auto, die moet je eigenlijk ook niet lang stil laten staan, dat is niet goed voor de motor en alle bewegende onderdelen. Hetzelfde geldt voor je koffieautomaat. De automaten hebben minder gedraaid of zijn zelfs tijdelijk helemaal uitgezet. Daardoor kunnen er onderdelen vastzitten of minder soepel draaien.

Remco, een van onze onderhoudsmonteurs geeft aan ons aan dat hij ook tegenkomt dat er meer ‘gebruikersfoutjes’ zijn gemaakt met de automaten. “Meestal is er 1 persoon binnen het bedrijf verantwoordelijk voor het schoonmaken en bijvullen van de automaten. Als diegene ook meer heeft thuisgewerkt de afgelopen maanden en andere mensen het overnemen ontstaan die gebruikersfoutjes.”

Check dus goed of je koffieautomaat naar behoren werkt en schoon is voordat we met z’n allen beginnen aan al die extra bakjes koffie om met elkaar bij te praten. En, als er iets is, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.