Van Zelst beker recycling service

Ieder jaar belanden in Nederland ruim 3 miljard kartonnen bekers bij het restafval. Een gemiste kans, want restafval wordt verbrand terwijl je van al dat karton heel goed nieuwe producten kan maken. Wij bieden een 100% circulaire oplossing voor kartonnen bekers. Zowel het karton als de polyethyleen (PE) van jouw kartonnen bekers krijgt een tweede leven.

Hoe werkt het?

Via een speciale zak die je bij ons kan bestellen, zamel je de bekers die je bij ons gekocht hebt, leeg én schoon in. De bekers mogen geen vervuiling bevatten van vloeistoffen en roerstaafjes, klokhuizen, theezakjes en andere materialen. Het is daarnaast belangrijk dat ze niet ouder zijn dan 6 weken. Het is dus belangrijk dat je jouw medewerkers hier goed over informeert. Wij nemen de zakken met de levering van producten retour. Op de zak geven wij aan of deze ''geschikt'' of ''ongeschikt'' is. Een ongeschikte zak gaat mee in de normale afvalstroom.

Wat gebeurt er met jouw koffiebekers?

De bekers worden vervoerd naar een speciale papierverwerker die via een uniek scheidingsproces de vezels van kartonnen bekers kan scheiden van de PE-coating. De papierpulp die overblijft, wordt weer gebruikt voor de productie van toiletrollen. De PE die overblijft wordt omgezet naar PE-korrels en kan dienen als grondstof voor nieuwe toepassingen. Een 100% circulair proces.