Van Zelst koffiedik retourservice

Maar liefst 84% van alle Nederlanders drinkt koffie. Gemiddeld 3,2 koppen per dag. Steeds meer organisaties kiezen voor duurzame én vers gemalen koffie. Maar wat gebeurt er met het koffiedik dat overblijft na het koffiezetten? In veel gevallen niets! Vind jij circulariteit belangrijk? En wil je koffiedik een tweede leven geven? Wij hebben dé oplossing.

Hoe werkt het?

Wij plaatsen een speciale emmer in jullie eigen milieustraat waar dagelijks het koffiedik wat je bij ons hebt gekocht, ingegooid kan worden. Dit kan voor koffiedik van alle soorten koffie zonder filter. In de container past maximaal 15 kilo koffiedik. Emmer vol? Wij nemen hem met de normale levering van producten retour en plaatsen een schone emmer. Wij verzamelen het koffiedik van onze klanten en brengen deze naar onze afvalpartner.

Wat gebeurt er met jouw koffiedik?

Onze afvalpartner verwerkt het koffiedik tot brandbare biopellets die te gebruiken zijn in kachels. Eerst wordt het vocht uit het koffiedik gehaald. Vervolgens wordt het koffiedik samengeperst met houtvezels. Heel duurzaam dus.