Fairtrade week

Deze week is het weer zover, het is Fairtrade week. Tijdens deze week geven wij extra aandacht aan onze Fairtrade producten. Dit doen wij zodat arbeiders en boeren in ontwikkelingslanden hun werk-en leefsituatie kunnen verbeteren.

Wat is Fairtrade?

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging.

Waarom is Fairtrade nodig?

In Azië, Afrika en Zuid- Amerika verkeren veel kleinschalige boeren continu in onzekerheid over hun inkomen. Daarnaast zijn ze overgeleverd aan de sterk fluctuerende wereldmarktprijs, waardoor de opbrengst van de oogst vaak te laag is om het hele gezinte kunnen onderhouden. Zonder een betrouwbaar inkomen kunnen ze niet investeren in hun onderneming, de toekomst van hun kinderen en in de gemeenschap. Hierdoor blijft de armoede in stand. Fairtrade doorbreekt deze vicieuze cirkel door standaarden tezetten die boeren de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen.

Naast kleinschalige boeren komen ook plantages voor een aantal producten in aanmerking voor certificatie: de standaarden van Fairtrade zijn dan gericht op een beter bestaan voor de arbeiders.

Fairtrade Melange d'Or thee

De thee van ons eigen merk Melange d'Or laat je bewust genieten van kwalitatieve thee met een heerlijke smaak. Het volledige Melange d'Or theeassortiment is Fairtrade gecertificeerd.