Warsteiner Presenteert: Kaltenberg Ritterbock

Het legendarische Ritterbock met zijn 9,0% is een smakelijk en perfect gebalanceerde tripel bock. Het is verkrijgbaar in een 30 liter fust en in statiegeld kratten (24 x 33 cl). 

Vastentijd in Beieren

Over de herkomst van bockbier doen verschillende verhalen de ronde. Het meest aannemelijk is de verklaring dat bockbier oorspronkelijk uit de Duitse stad Einbeck komt. In de 15e eeuw een beroemde brouwersstad in Europa. Het Einbecker bier werd geëxporteerd naar verre oorden en steden in heel Duitsland. Eind 16e eeuw kreeg Einbeck concurrentie. In München werd het Einbecker bier nagemaakt. De naam werd vai het Beierse dialect verbasterd tot Ein Bock en het bier werd een succes. Bovendien kenden de Duitsers al bieren met dierennamen. Bockbier paste dus goed in die traditie. 

Ritterbock is één van de sterkste Bockbieren in Beieren

  • De vijf maanden rijping en een stamwortgehalte van meer dan 20° Plato geven deze tripel bock een volle smaak en een perfecte smaak balans. 
  • Bierkenners combineren graag de smaak van Ritterbock met een heerlijke maaltijd. Ritterbock past erg goed bij gebraden vlees of wild.

Geen 18, geen alcohol.