Wereld Koffiedag

Het is Wereld Koffiedag. Wat ons betreft is het dat elke dag! Om deze dag extra te vieren verloten wij onder onze klanten die vandaag koffie bestellen een koffiepakket t.w.v. €100,-. 

Oorsprong Wereld Koffiedag 

Koffie, het zwarte goud. We kunnen niet meer zonder. Er gaat geen dag voorbij dat wij op kantoor geen koffie drinken. De energie van de caffeine, de rijke geur van grove maling, de bittere smaak van een dampende mok ochtendritueel, dat is wat ons op de been houdt op een gemiddelde dag. En dat mogen we best eens extra vieren, en dat doen we op 1 oktober, op Wereld Koffiedag.

Economische waarde
Deze Dag bestaat al sinds jaar en dag, maar de echte origines van de Dag zijn door de tand des tijds verloren gegaan. Toch vieren veel landen de Dag van de Koffie, al dan niet met grote nationale parades om de godendrank te vereren. Zeker in landen in Zuid-Amerika en Afrika, waar de boon zijn oorsprong vindt, wordt Wereld Koffiedag gevierd vanwege de belangrijke economische waarde van een bakje troost. Maar ook in Nederland weerhoudt niemand u ervan om eens lekker potje te leuten. Dus proost!

Bron: fijnedagvan.nl