EEN BETERE WERELD
Duurzaamheid als basis

Duurzame koffie & theeInzetten op klimaatcompensatie

Het neutraliseren van de impact van koffie en thee op ons klimaat doen we door de negatieve CO2-impact van het kweken van de gewassen, branden van de koffie, transport, opslag en het vervoer te compenseren. Deze klimaatcompensatie verzorgen we door de uitstoot van broeikasgassen over de gehele koffieketen te compenseren via het ''Gold Standard Cookstove Project''. Een groot aantal koffiebonen binnen ons assortiment zijn dan ook klimaatneutraal gecertificeerd.

Lees verder

KlimaatneutraalVan Zelst opereert al zes jaar klimaatneutraal gecertificeerd

We mogen ons al sinds 2015 klimaatneutraal noemen. En daar zijn we trots op. Het is (nog) niet mogelijk om helemaal geen CO2 uit te stoten. Wij volgen dan ook twee sporen om klimaatneutraal gecertificeerd te zijn.

Lees verder

Sociaal ondernemenSociaal ondernemen zit in het bloed

Bij Van Zelst zit sociaal ondernemen in het bloed. Dat is niet iets van de laatste jaren maar al sinds ons ontstaan verweven in de gehele organisatie. Onze oprichters Henk en Francien van Zelst vonden het namelijk heel belangrijk om voor elkaar klaar te staan, en al helemaal voor mensen die het net iets minder makkelijk hebben.

Lees verder

Onze duurzame ontwikkelingsdoelen

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame ontwikkelingsdoelen) zijn doelen die afgesproken zijn door de Verenigde Naties. Van Zelst focust zich op 6 SDG’s

 

Geen armoede

We hebben al jaren een nauwe samenwerking met de voedselbank om lokale armoede te bestrijden en kopen producten Fairtrade in om wereldwijd armoede tegen te gaan.

 

Schoon water en sanitair

Via Made Blue doneren we voor iedere consumptie uit onze automaten 1 op 1 hetzelfde in landen waar schoon drinkwater niet vanzelfsprekend is. Een kopje voor een kopje dus.

 

Goede gezondheid en welzijn

We ondersteunen mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie en maken dit kenbaar met ons PSO-keurmerk.

 

Verantwoorde consumptie en productie

We geven koffiedrab, kartonnen bekers en ons verpakkingsmateriaal een tweede leven.

 

Kwaliteitsonderwijs

Wij zijn een gecertificeerd leerwerkbedrijf en begeleiden ieder jaar veel stagiaires. Buiten onze grenzen zetten we ons al jaren in voor Stichting Kartini, zij bieden kansarme kinderen in Indonesië onderwijs.

 

Klimaatactie

Wij zijn al sinds 2016 klimaatneutraal gecertificeerd in samenwerking met de Climate Neutral Group.