Koffieautomaten

Je zoekt een koffiemachine voor zakelijk gebruik. Je vindt ons. En dat is logisch. Van Zelst is al sinds 1975 dé koffiespecialist van zakelijk Nederland.

Bij ons vind je niet alleen dé koffiemachine voor jullie kantoor, bedrijf of afdeling, maar ook de service, flexibiliteit en betrokkenheid van een familiebedrijf.

Zoek je een zakelijk koffiemachine voor in de kantine of je horecazaak? Dan vind je het wellicht fijn om te weten dat wij ook een heel compleet horeca assortiment hebben. Liever 1 leverancier toch? 

Lees meer

Hulp nodig?

Welke koffiemachine past bij jouw werkplek?

Vind binnen 1 minuut het perfecte apparaat.

Koffiemachine keuzehulp
Filteren

11 producten

per pagina

11 producten

per pagina

Koffieautomaten voor zakelijk gebruik

Ben je op zoek naar een koffieautomaat waarmee je op elk moment van de dag een lekkere verse kop koffie voor je personeel, maar ook voor je klanten kan zetten? Dan ben je hier op de juiste plek!

Al onze koffieautomaten zijn geschikt voor zakelijk gebruik. Het aanbod loopt uiteen van espressobonen tot vriesdroog en capsule koffieautomaten. En van bekende merken zoals Douwe Egberts en Nescafé, tot Melange D’Or en Rombouts.

Er is een geschikte automaat voor ieder bedrijf en elke afdeling.


Welk koffieautomaat past bij ons? 

Welk koffieautomaat geschikt is voor jouw bedrijf, afdeling of kantine, is afhankelijk van een aantal factoren. Factoren van belang zijn onder andere de aanschafprijs, het onderhoud, de snelheid van de machine en het soort koffie.

Kost het moeite om deze factoren voor jullie te achterhalen? Nee, we hebben al rekening gehouden met deze zorg. Onze koffiezoeker is een snelle en makkelijke manier om dit voor jullie in kaart te brengen.
In 5 min weet je welk type automaat bij jullie past. Ga naar de koffiezoeker.

Wil je eerst zelf wat meer te weten komen over onze automaten? Hieronder kun je meer lezen over de verschillende type koffieautomaten in ons assortiment.

Zakelijke espressomachine

De koffie uit een espresso-automaat wordt in het apparaat bereid van bonen tot koffie. De bonen worden ter plekke door het apparaat verwerkt tot gemalen koffie. Zo zorg je voor écht verse koffie! Geniet van de luxe van een echte espresso of cappuccino.

Fresh brew koffieautomaten

Een freshbrew koffieautomaat is vergelijkbaar met een filter koffieautomaat. De koffie die je voor deze automaat gebruikt is, in tegenstelling tot een espressoautomaat, al gemalen. Freshbrew heeft een wat grovere korrel dan filterkoffie. Wanneer je de koffie zet, wordt er eerst water toegevoegd aan de koffie. Na 15 seconden wordt dit met hoge druk door de filter gedrukt, wat zorgt voor een heerlijke kop koffie. Deze automaat maakt het mogelijk om grote hoeveelheden verse koffie te bereiden in een korte tijd. Een ander voordeel is dat de koffie relatief goedkoop is in vergelijking met koffie van andere machines.

Vriesdroog koffieautomaten

Vriesdroog koffie, ook wel instant koffie genoemd, heeft al een heel bereidingsproces ondergaan voordat je de koffie koopt. Geconcentreerde koffie wordt direct na het zetten ingevroren om de smaak te behouden. De ingevroren koffie wordt verkruimeld en vervolgens opgewarmd in een vriesdroog kamer. Zo wordt al het vocht aan het concentraat onttrokken en blijft er vriesdroog koffie over.
Een vriesdroog koffieautomaat is erg snel en efficiënt. In enkele seconden word je voorzien van een  goede kop koffie. Een ander voordeel is dat het verbruik van een vriesdroogautomaat laag ligt in vergelijking met andere automaten. Hierdoor is een vriesdroog koffiemachine voordelig en duurzaam.

Cafitesse koffiemachines

Cafitesse wordt, net als vriesdroog koffie, met een koffieconcentraat bereid. Cafitesse is daarentegen de enige koffie waarbij de koffie al vloeibaar is voor je deze zet. Cafitesse koffieautomaten zijn net als instant koffieautomaten erg snel. Daarnaast heeft deze automaat nauwelijks onderhoud nodig en wordt er ook geen koffieafval geproduceerd. Dat scheelt in afval én schoonmaken.

Zakelijke Filterkoffieapparaten

De filterkoffie kent iedereen. En is weer helemaal terug van weggeweest! Papieren filters en gemalen koffie zijn de ingrediënten voor een verse kan koffie. De automaat laat heet water door de filter lopen en vangt de koffie op in een koffiekan. Deze kan wordt verwarmd zodat de koffie een tijdje goed kan blijven. Het voordeel is dat deze manier van koffie zetten relatief goedkoop is. De filter koffieapparaten in ons assortiment zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld een buffet of voor een gezellige koffiepauze/lunch met je collega’s op de werkvloer.

Zakelijke koffiemachines: cups en pads

Bij een capsule koffiemachine en een machine met pads werkt het koffie zetten net even anders. Een kant-en-klare capsule of koffiepad wordt in de automaat geplaatst waarna er één of maximaal 2 kopjes koffie gezet kunnen worden.
Het voordeel van koffie uit een cup is dat de koffie vers is én blijft. Wanneer koffie lang bewaard blijft zal de kwaliteit langzaam achteruit gaan. Bij automaten met capsule blijft de koffie in de cup vers. Een koffieautomaat waar de koffie wordt gezet door middel van een capsule of pad is uitermate geschikt voor thuis, kleinere bedrijven, en/of afdelingen.

Een koffieautomaat kopen of leasen (huren)

Je kunt bij ons je nieuwe koffieautomaat kopen of huren. Wij kunnen je helpen met het maken van deze afweging.

Heb je interesse in een nieuwe koffieautomaat, heb je vragen over een specifieke automaat of vind je het lastig om een keuze te maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul ons contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

We geven je graag advies. Wij weten hoe we kunnen bijdragen aan een goede kop koffie!