Koffiemachines

Koffieautomaten voor zakelijk gebruik

Ben je op zoek naar een koffieautomaat waarmee je ’s ochtends een lekkere verse kop koffie voor je personeel, maar ook voor je klanten kan zetten? Dan ben je hier op de juiste plek! Onze koffieautomaten zijn allemaal geschikt voor zakelijk gebruik. Het aanbod loopt uiteen van espressobonen koffiemachines tot vriesdroog en capsule koffiemachines.

 

Lees meer

Producten 33-48 van 78

per pagina

Producten 33-48 van 78

per pagina

Naast koffieautomaten vind je in ons uitgebreide assortiment ook combi automaten, waterkoelers, warme dranken automaten, frisdrankautomaten, vending automaten, en natuurlijk de ingrediënten zoals koffie en thee. Er is veel mogelijk.

Er is een geschikte automaat voor ieder bedrijf en elke afdeling.

Wij snappen dat jullie tijd kostbaar is en helpen je graag met een professioneel, snel en passend advies. Lees verder voor informatie over de verschillende typen koffieautomaten of vul het contactformulier in en laat ons een advies op maat maken. Natuurlijk kun je ook verschillende opties proberen en de koffie proeven.

Welke koffiemachine past bij ons? 

Welke koffieautomaat geschikt is voor jouw bedrijf of afdeling, is afhankelijk van de situatie. De belangrijkste stap is het kiezen van het type koffiemachine. Elk apparaat heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Factoren van belang zijn onder andere de aanschafprijs, het onderhoud, de snelheid van de machine en het soort koffie.

Espressobonen koffiemachine

De koffie uit een espressobonen koffiemachine wordt in het apparaat bereid van bonen tot koffie. De bonen worden ter plekke door het apparaat verwerkt tot gemalen koffie. Zo zorg je voor echt verse koffie! Bij een bonen koffieautomaat wordt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een filter koffieautomaat, de koffie per kopje of per twee kopjes gezet.

Freshbrew koffiemachine

Een freshbrew koffieautomaat is vergelijkbaar met een filter koffieautomaat. De koffie die je voor dit apparaat gebruikt is in tegenstelling tot een bonenapparaat al gemalen. Freshbrew heeft een wat grovere korrel dan filterkoffie. Wanneer je de koffie zet, wordt er eerst water toegevoegd aan de koffie. Na 15 seconden wordt dit met hoge druk door de filter gedrukt, wat zorgt voor een heerlijke kop koffie. Dit apparaat maakt het mogelijk om grote hoeveelheden verse koffie te bereiden in een korte tijd. Een ander voordeel is dat de koffie relatief goedkoop is in vergelijking met koffie van andere automaten.

Instant koffiemachine

Instant koffie, ook wel vriesdroog koffie genoemd, heeft al een heel bereidingsproces ondergaan voordat je de koffie koopt. Geconcentreerde koffie wordt direct na het zetten ingevroren om de smaak te behouden. De ingevroren koffie wordt verkruimeld en vervolgens opgewarmd in een vriesdroog kamer. Zo wordt al het vocht aan het concentraat onttrokken en blijft er vriesdroog koffie over.
Een vriesdroog koffiemachine is erg snel en efficiënt. In enkele seconden word je voorzien van een  goede kop koffie. Een ander voordeel is dat het verbruik van een vriesdroog apparaat laag ligt in vergelijking met andere apparaten. Hierdoor is een vriesdroog koffiemachine voordelig en duurzaam.

Liquid koffiemachine

Liquid koffie wordt, net als vriesdroog koffie, met een koffieconcentraat bereid. Liquid koffie is daarentegen de enige koffie waarbij de koffie vloeibaar is voor je deze zet.
Liquid koffiemachines zijn net als instant koffiemachines erg snel. Daarnaast heeft de machine nauwelijks onderhoud nodig en wordt er ook geen koffieafval geproduceerd.

Filter koffiemachines

De ouderwetse filterkoffie kent iedereen. Papieren filters en gemalen koffie zijn de ingrediënten voor een verse kan koffie.
Het apparaat laat heet water door de filter lopen en vangt de koffie op in een koffiekan. Deze kan wordt verwarmd zodat de koffie een tijdje goed kan blijven. Het voordeel is dat deze manier van koffie zetten relatief goedkoop is. De filter koffiemachines in ons assortiment zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld een buffet.

Capsule koffiemachines en koffiepadmachines

Bij een capsule koffiemachine of een koffiepadmachine werkt het koffie zetten net even anders. Een kant-en-klare capsule of koffiepad wordt in het koffiezetapparaat geplaatst waarna er één of maximaal 2 kopjes koffie gezet kunnen worden.
Het voordeel aan koffie uit een capsule is dat de koffie vers is en blijft. Wanneer koffie lang bewaard blijft zal de kwaliteit langzaam achteruit gaan. Bij apparaten met capsules blijft de koffie in de capsule vers. Een koffieautomaat waar de koffie wordt gezet door middel van een capsule of pad is uitermate geschikt voor kleinere bedrijven of afdelingen.

Een koffieautomaat kopen of huren 

Je kunt bij ons je nieuwe koffieautomaat kopen of huren. Wij kunnen je helpen met het maken van deze afweging.

Heb je interesse in een nieuw koffieautomaat, heb je vragen over een apparaat of vind je het lastig om een keuze te maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul ons contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

We geven je graag advies. Wij weten hoe we kunnen bijdragen aan een goede kop koffie!