Bron: Base Photography

Cure Afvalbeheer

Onze samenwerking met Cure is een bijzondere. Het is namelijk een samenwerking waarbij duurzaamheid en sociaal ondernemen perfect samensmelten. Wij wilden Cure dus heel graag spreken over deze samenwerking, waarom ze voor van Zelst kozen en waarom wij zo blij zijn met Cure als klant.

 • Branche

  Afvalbeheer
 • Producten

  Bonen koffie en Cup-a-Soup
 • Locatie

  Eindhoven
 • Aantal gebruikers

  100+

Cure Afvalbeheer

Cure Afvalbeheer is een samenwerkingsverband van de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard. Zo’n 100 medewerkers zijn dagelijks in de weer om van ruim 135.000 huishoudens het afval in te zamelen. Ze legen niet alleen de grijze, groene en ondergrondse containers, maar zorgen ook voor de gescheiden inzameling van oud papier, kunststof en glas. Ook beheren ze 4 milieustraten waar inwoners terecht kunnen met grof afval en klein chemisch afval.

Ik spreek met Eleora, zij is de facilitair beheerder van Cure. Ze geeft aan dat de samenwerking met van Zelst is ontstaan uit het mee kunnen denken en het hebben van dezelfde kernwaarden. Daarbij is het een bedrijf wat meerdere zaken uit handen kan nemen. “Wij kozen ook voor van Zelst omdat zij naast de koffie, thee en watervoorziening, tegelijk de sanitaire/schoonmaakproducten kunnen leveren. En onze vaste servicemedewerkster van Van Zelst zorgt ervoor dat de voorraden bijgehouden worden. Ideaal.”

Wij kozen ook voor van Zelst omdat zij naast de koffie, thee en watervoorziening, tegelijk de sanitaire/schoonmaakproducten kunnen leveren. En onze vaste servicemedewerkster van Van Zelst zorgt ervoor dat de voorraden bijgehouden worden. Ideaal.

Refurbished koffieautomaten

Het hoofdkantoor van Cure is geheel gebouwd met de circulaire gedachte als basis: afval met een nieuwe bestemming. Het is de missie van Cure om bij te dragen aan een afvalloze maatschappij. En dus is er enkel ‘afval’ (her)gebruikt. Zo is de gevel bekleed met hergebruikt hout, met daarvoor een glasfaçade van panelen van deels hergebruikt glas. Eleora weet me ook te vertellen wat er in de muren zit. “Het isolatiemateriaal is van oude matrassen en spijkerbroeken gemaakt.” Het is een attractie op zich als je weet hoe en met welke grondstoffen het pand is gebouwd. Ik vind het heel interessant.

De inrichting van zo’n gebouw kan dan natuurlijk niet achterblijven. En dat geldt ook voor de koffieautomaten. “Van Zelst dacht meteen met ons concept mee en zo zijn we uitgekomen op de plaatsing van enkel refurbished automaten.” Deze automaten komen uit onze eigen (Van Zelst) vloot en worden dan door ons weer als nieuw gemaakt. Heel duurzaam dus.

Van Zelst dacht meteen met ons concept mee en zo zijn we uitgekomen op de plaatsing van enkel refurbished automaten.

Kernwaarden als basis voor een samenwerking

Onze kernwaarden zijn wat onze bedrijven bij elkaar brengt. Cure heeft net als van Zelst duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Maar, beide bedrijven hebben ook de hoogste PSO trede socialer ondernemen behaald. De servicemedewerkster van Van Zelst is iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eleora geeft aan: “Ze doet het super! Ze komt 2 a 3 keer per week voor onze automaten en heeft makkelijk contact met de technische dienst van Van Zelst als er iets is. Ze voelt zich hier volgens mij ook erg thuis.” “Wij hebben zelf ook medewerkers met een dergelijke arbeidsafstand. Het is zo belangrijk om iedereen een kans te geven op perspectief.”

“Wat ook heel leuk is om te vertellen”, zegt Eleora, “is de samenwerking via Van Zelst met de koffiebranderij van het Wasven in Eindhoven.” “Onze biologische fairtrade koffie komt van de Wasven en is duurzaam, lokaal en met zorg gebrand door vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Onze biologische fairtrade koffie komt van de Wasven en is duurzaam, lokaal en met zorg gebrand door vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer lezen over de Wasven en deze samenwerking? Wij schreven eerder een artikel hierover. Lees hier het verhaal.


Ervaring dienstverlening

In ons gesprek blijkt al dat het hebben van dezelfde kernwaarden erg verbindend en inspirerend werkt. Maar ik wil ook nog even van Eleora weten hoe ze de praktische kant ervaren. Hoe onze dienstverlening bevalt.

“Van Zelst is een erg betrouwbare partij en zorgt voor een goede begeleiding rondom de plaatsing en bediening van de automaten en richting hun medewerkers die bij ons komen. Dan loopt daarna ook alles goed.” “De service is goed en ontzorgend, en de lijntjes zijn kort.”

 

We willen jouw verhaal ook graag horen!

Er is een fout opgetreden bij het genereren van deze content.