De Meeuw - Toekomstbouwers

De toekomst. Wat roept dat op? Wat hebben we nodig in de toekomst? En, wat heeft de toekomst van ons nodig?

Dat zijn vragen die de Meeuw en van Zelst gemeen hebben. We zijn bezig met deze vragen, niet alleen voor het voortbestaan van onze bedrijven in een snel veranderende wereld, maar ook voor een groter doel. Namelijk een planeet waarvan wij, en onze families, nog lange tijd kunnen genieten. Ik spreek Janette. Zij is facilitair inkoper bij de Meeuw. We bespreken hoe toekomst verweven is in onze samenwerking. Hoe je aan toekomst bouwt. En hoe de Meeuw denkt over de samenwerking met van Zelst.

 • Branche

  De Bouw
 • Producten

  Bonen Koffie en Vrijmibo
 • Locatie

  Oirschot
 • Aantal gebruikers

  50-100

De Meeuw

De Meeuw levert een breed scala aan flexibele huisvestingsoplossingen in diverse markten: Zorg, Onderwijs & Overheid, Bedrijfsleven en Wonen. Het unieke van De Meeuw is dat ze modulair bouwen.

De modulaire bouwtechniek vormt het fundament van circulair en flexibel bouwen. Er wordt gewerkt vanuit vaste modules die van maatwerk kunnen worden voorzien. Op die manier kunnen de modules gedurende de levensduur makkelijk worden aangepast, verplaatst, of zelfs hergebruikt voor een nieuw gebouw. Er gaat bijna niets verloren in dit efficiënte productieproces. Alles wat hergebruikt kan worden wordt hergebruikt. Het weinige dat overblijft gaat terug naar de bron. Zo bouwt De Meeuw niet alleen voor de dag van morgen, maar ook met een vooruitziende blik.

Van Zelst levert de koffie en thee voorzieningen voor het hoofdkantoor en de productie. En alles voor de vrijdagmiddagborrel, die plaats vindt in het eigen kleine café het Brullend Hert.

Onze toekomst ligt in het verleden

Net als bij Lumens gaat deze samenwerking al een hele tijd mee. 12 jaar al! En, net als bij Lumens, wordt er om de paar jaar een aanbesteding gedaan. Dan gaat het natuurlijk voor een groot deel om prijs, maar Janette geeft aan dat er ook zoiets is als service. “En die is gewoon heel goed.” Dat weegt enorm mee. “Iedereen met wie wij contact hebben bij van Zelst, heeft hart voor de zaak en hun klanten. Niets is teveel. Een echte familiecultuur”, geeft Janette aan. En zij kan het weten, De Meeuw is namelijk ook een familiebedrijf.

Iedereen met wie wij contact hebben bij van Zelst, heeft hart voor de zaak en hun klanten. Niets is teveel. Een echte familiecultuur.

Samenwerken voor een betere toekomst en relatie

Niet alleen prijs, kwaliteit en service zijn belangrijk voor De Meeuw. Zij zijn net als van Zelst CO2-Neutraal. We kunnen elkaar dus helpen met het bewaken en halen van die doelstelling. Zo nemen zij onze kartonnen bekers af met FSC keurmerk en drinken hun medewerkers onze 100% duurzame Futuro Verde . En alles wordt bezorgd met onze elektrische busjes. Dat heeft onze toekomst nodig.

Het is niet altijd de goedkoopste manier van werken, maar het is belangrijk.

Als ik nog vraag naar wat voor Janette het meest opvalt aan Van Zelst vertelt ze me wat mij betreft het belangrijkste van een goede en toekomstbestendige relatie. Meedenken en met elkaar oplossingen realiseren. Samenwerken dus. “De mensen van Van Zelst denken altijd mee en geven belangeloos advies. Zo hebben Gökhan en Nando ons bijvoorbeeld enorm geholpen waardoor wij in staat waren om een scherpe tender uitvraag uit te zetten, terwijl Van Zelst dus ook gewoon mee moest dingen naar de toewijzing van een nieuw contract.”

Toekomst bouw je door flexibel te zijn, oog te hebben voor elkaar en de wereld. En samen te werken aan betere, duurzamere oplossingen. En daar dragen we graag aan bij.

Wij leveren bij De Meeuw twee Melange d’Or S-Pro’s en vijf keer de Melange d’Or Neo instant.

 

We willen jouw verhaal ook graag horen!

Er is een fout opgetreden bij het genereren van deze content.