Lumens: Samen werkt beter!

Onze samenwerking met Lumens gaat al erg lang mee. 30 jaar zelfs! En dat is nog niet alles. De man met wie ik spreek, Theo van den Hoogen, werkt al 35 jaar met van Zelst. En nog steeds doen we het goed samen. Je zou kunnen zeggen dat we een koralen huwelijk vieren. En dat is niet meer zo gewoon vandaag de dag.

Wat is het geheim van een lange relatie, vragen wij elkaar.

 • Branch

  Zorgcoördinatie
 • Producten

  Bonen Koffie en Vrijmibo
 • Locatie

  Eindhoven
 • Aantal gebruikers

  100+

Lumens

Lumens is een sociaal maatschappelijke organisatie. Met elkaar bouwen aan een duurzame, veerkrachtige en zelfredzame samenleving waarin iedereen kan meedoen is hun missie. Met professionals, lokale vrijwilligers en de gemeente staat Lumens 24/7 voor de inwoner klaar, zodat iedereen de kans krijgt om eigenaar te zijn en blijven over zijn/haar leven.

Lumens heeft 26 locaties in de regio Eindhoven. Op deze locaties verzorgt van Zelst de koffie en thee. Op sommige locaties zorgen wij ook voor de horecaproducten en kleine schoonmaakproducten zoals afwasmiddel, handzeep, e.d.

Theo is coördinator facilitaire dienstverlening bij Lumens. Zo lang als hij zich kan herinneren werkt hij al samen met van Zelst. Zelfs dus al voordat hij bij Lumens ging werken. “Toen kwam Francien (van Zelst) nog langs. Om te vragen of alles naar wens was en voor een bakkie. En soms om nog een paar Mars’en af te leveren. Zo ging dat.” Van Zelst is een stuk groter dan toen en dus zul je Maarten van Zelst (zoon van Francien en Henk van Zelst) niet zo snel meer op je drempel zien staan. “Nu neemt Kjeld (contactpersoon van Zelst voor Theo) het over, en met evenveel flair hoor!” Kjeld zou evengoed een pak Mars’en meenemen, dat verzeker ik je.

Toen kwam Francien (van Zelst) nog langs. Om te vragen of alles naar wens was en voor een bakkie. En soms om nog een paar Mars’en af te leveren. Zo ging dat.

Toen Theo bij Lumens ging werken waren de locaties eigenlijk allemaal losse eilandjes. Sommigen werkten al samen met van Zelst. Lumens is sindsdien hard bezig geweest om 1 organisatie te worden met dezelfde missie en visie. Theo heeft deze eenwording voor de facilitaire dienstverlening op zich genomen en gezorgd voor 1 koffie- en theeleverancier. Van Zelst. En dat dus al 30 jaar!

Wij zijn allemaal ouder geworden sinds die tijd, en gegroeid. Ook in de samenwerking. Maar de basis blijft. Maar wat is die basis? Wat is het geheim van deze lange relatie?

Blijven ontwikkelen en bouwen

Ik vraag Theo waarom Lumens nog steeds met Van Zelst werkt en wat die samenwerking goed maakt. “Ik hoef maar te bellen en het staat klaar. En, jullie denken altijd mee en verder, jullie doen moeite.” Er zijn nooit problemen. Dat wil zeggen: Theo hoort eigenlijk niks zijn kant op komen. Dat betekent dat het al opgelost is voordat het een probleem wordt. Dat is ook service. Theo voegt daaraan toe dat hij de manier waarop er zaken gedaan, gecommuniceerd en aangepakt worden ook erg waardeert. “No nonsense, maar met heel veel warmte, echt Brabants.”

Ik hoef maar te bellen en het staat klaar. En, jullie denken altijd mee en verder, jullie doen moeite.

Een goede samenwerking lijkt veel op een goed huwelijk, besef ik steeds meer gedurende ons gesprek. De basis hiervan ligt in klik en vertrouwen. En natuurlijk in een goed product voor de goede prijs. Zonder product geen samenwerking. Nota Bene: ik zou hier je man of vrouw niet meteen een goed product tegen een goede prijs willen noemen, maar toch, zonder hem/haar geen huwelijk.

Theo geeft aan: “Iedere 3 jaar doen we een prijs/kwaliteit vergelijk. Om bij te blijven en iedereen scherp te houden.”

Bij van Zelst juichen wij dit vergelijk toe. Want niemand is groot gebleven zonder ontwikkeling en leren. En, net als in een relatie, zul je aan samenwerking moeten willen werken. Theo vult nog aan met “We kunnen altijd met elkaar praten. Het mag ook wel een keer botsen, als je er samen maar weer uit komt.”

We kunnen altijd met elkaar praten. Het mag ook wel een keer botsen, als je er samen maar weer uit komt.

Ik bedank Theo voor een goed gesprek en onze leuke vergelijkingen. Op naar nog 30 jaar!

Wil je je relaties behouden dan is er meer te doen dan enkel een goed product tegen de goede prijs. Het is ook verder gaan. Meedenken. Samenwerken. Op dit moment werken we samen aan het mogelijk maken van een OCI koppeling met AFAS. Lumens is overgestapt naar de software van AFAS. Van Zelst is bezig met het mogelijk maken van een koppeling tussen ons systeem en het systeem van Lumens. Voor Lumens gaat dit zorgen voor een enorme automatiseringsslag in het bestel- en factureringsproces. Wij gaan ons best doen om dat te realiseren. Samen.

 

We willen jouw verhaal ook graag horen!