Reparatie en onderhoud

Van Zelst heeft meer dan 30 jaar ervaring in het onderhouden, repareren en reviseren van koffieautomaten en vendingautomaten. Met onze 5 vestigingen hebben wij een landelijke dekking en kunnen onze monteurs je snel van dienst zijn.

Welke automaten onderhouden wij

Wij verlenen technische service aan koffieautomaten, espressoautomaten, percolators, frisdrankautomaten, snoepautomaten, soepautomaten van alle bekende merken.

Je automaat heeft een storing of werkt niet meer

Self-service

Voor het oplossen van kleine storingen hebben wij diverse informatiebronnen op deze website verzameld van automaten die wij in de afgelopen decennia in onderhoud hebben. Je kunt informatie over je specifieke koffieautomaat of vendingautomaat vinden:

  1. Zoek de specifieke automaat en bekijk de storingsinstructies onder het tabblad “Brochures” en lees de “Veelgestelde vragen” over die automaat.
  2. Op de pagina downloads vindt je een overzicht van alle handleidingen en storingsinstructies.
  3. Op de pagina veelgestelde vragen vindt je een overzicht van alle vragen en antwoorden.

Tijdens kantooruren

Je kunt telefonisch contact met ons opnemen en wij proberen samen met jou op afstand de storing te verhelpen. Lukt dit niet dan kan je meteen een afspraak maken met een monteur.

Je kunt ook via het Service aanvraag formulier reparatie en onderhoud aanvragen.

Buiten kantooruren

Heb je spoedeisende storing of reparatie? Bel dan 040-2914700 en laat een bericht achter met je naam, telefoonnummer, automaat merk/type en een omschrijving van de situatie. Onze storingsmonteurs bellen je spoedig terug. De storingsdienst is 7 dagen per week van 08:00 uur tot 23:00 uur beschikbaar.

Kosten service en onderhoud

Voor het repareren van automaten rekenen wij €  65 euro voorrijkosten, uurloon en onderdelen. Als je een Technisch Service Contract heeft afgesloten dan zijn alle kosten inbegrepen. Een toeslag voor weekenden en avonduren is mogelijk.

Reparatie

De koffiemonteur komt bij je langs en zal ter plekke de automaat repareren. Onze servicewagens zijn voorzien van onderdelen en toebehoren voor een groot aantal automaten. Als eerst een telefonische diagnose is gesteld, zal de monteur de benodigde onderdelen meenemen.

Leenautomaat

Als de automaat niet ter plekke gerepareerd kan worden kan de monteur, in overleg met jou, de automaat meenemen naar de servicewerkplaats op een van onze vestigingen. Om ervoor te zorgen dat je niet zonder koffie zit kunnen wij een tijdelijke koffiemachine plaatsen gedurende deze periode. Aan deze service zijn geen kosten verbonden.

Onderhoudsplan

Voorkomen is beter dan genezen en daarom adviseren wij periodiek je automaten te onderhouden en na te laten kijken. Het is vergelijkbaar met de jaarlijkse APK voor automobielen. 
Met een Technisch Service Contract (TSC) heb je geen omkijken meer naar je koffieautomaat. Afhankelijk van het type en verbruik maken wij een onderhoudsplan en bezoeken periodiek je locatie om de automaat te onderhouden. Mocht je dan toch onverhoopt storingen hebben aan de automaat, is de reparatie gratis.

Je kunt een Technisch Service Contract afsluiten bij aankoop van een automaat bij Van Zelst Automaten. Heb je elders een koffieautomaat aangeschaft, vaak is het dan alsnog mogelijk bij ons een Technisch Service Contract af te sluiten.

Onderdelen nodig

De technische dienst op ons hoofdkantoor heeft een ruim assortiment onderdelen zodat wij snel automaten kunnen repareren. Als je zelf je automaat wilt repareren en onderdelen nodig hebt kan je contact met ons opnemen. Wij leveren losse onderdelen en toebehoren aan bedrijven die zelf hun automaato of automaten beheren.