Reparatie en onderhoud

Van Zelst heeft meer dan 30 jaar ervaring in het onderhouden, repareren en reviseren van koffieautomaten en vendingautomaten. Met onze 5 vestigingen hebben wij een landelijke dekking en kunnen onze monteurs u snel van dienst zijn.

Welke automaten onderhouden wij

Wij verlenen technische service aan koffieautomaten, espressoautomaten, percolators, frisdrankautomaten, snoepautomaten, soepautomaten van alle bekende merken.

Uw automaat heeft storing of werkt niet meer

Self-service

Voor het oplossen van kleine storingen hebben wij diverse informatiebronnen op deze website verzameld van automaten die wij in de afgelopen decennia in onderhoud hebben. U kunt informatie over uw specifieke koffieautomaat of vendingautomaat vinden:

  1. Zoek de specifieke automaat en bekijk de storingsinstructies onder het tabblad “Brochures” en lees de “Veelgestelde vragen” over die automaat.
  2. Op de pagina downloads vindt u een overzicht van alle handleidingen en storingsinstructies.
  3. Op de pagina veelgestelde vragen vindt u een overzicht van alle vragen en antwoorden.

Tijdens kantooruren

U kunt telefonisch contact met ons opnemen en wij proberen samen met u op afstand de storing te verhelpen. Lukt dit niet dan kunt u meteen een afspraak maken met een monteur.

U kunt ook via het Service aanvraag formulier reparatie en onderhoud aanvragen.

Buiten kantooruren

Heeft u spoedeisende storing of reparatie? Bel dan 040-2914700 en laat een bericht achter met uw naam, telefoonnummer, automaat merk/type en een omschrijving van de situatie. Onze storingsmonteurs bellen u spoedig terug. De storingsdienst is 7 dagen per week van 08:00 uur tot 23:00 uur beschikbaar.

Kosten service en onderhoud

Voor het repareren van automaten rekenen wij €  65 euro voorrijkosten, uurloon en onderdelen. Als u een Technisch Service Contract heeft afgesloten dan zijn alle kosten inbegrepen. Een toeslag voor weekenden en avonduren is mogelijk.

Reparatie

De koffiemonteur komt bij u langs en zal ter plekke de automaat repareren. Onze servicewagens zijn voorzien van onderdelen en toebehoren voor een groot aantal automaten. Als eerst een telefonische diagnose is gesteld, zal de monteur de benodigde onderdelen meenemen.

Leenautomaat

Als de automaat niet ter plekke gerepareerd kan worden kan de monteur, in overleg met u, de automaat meenemen naar de servicewerkplaats op onze vestigingen. Om ervoor te zorgen dat u niet zonder koffie zit kunnen wij een tijdelijke koffiemachine plaatsen gedurende deze periode. Aan deze service zijn geen kosten verbonden.

Onderhoudsplan

Voorkomen is beter dan genezen en daarom adviseren wij periodiek uw automaten te onderhouden en na te laten kijken. Het is vergelijkbaar met de jaarlijkse APK voor automobielen. 
Met een Technisch Service Contract (TSC) heeft u geen omkijken meer naar uw koffieautomaat. Afhankelijk van het type en verbruik maken wij een onderhoudsplan en bezoeken periodiek uw locatie om de automaat te onderhouden. Mocht u dan toch onverhoopt storingen hebben aan de automaat,  is de reparatie gratis.

U kunt een Technisch Service Contract afsluiten bij aankoop van een automaat bij Van Zelst Automaten. Heeft u elders een koffieautomaat aangeschaft, vaak is het ook mogelijk bij ons een Technisch Service Contract af te sluiten.

Onderdelen nodig

De technische dienst op ons hoofdkantoor heeft een ruim assortiment onderdelen zodat wij snel automaten kunnen repareren. Als u zelf uw automaat wilt repareren en onderdelen nodig heeft kunt u contact met ons opnemen. Wij leveren losse onderdelen en toebehoren aan bedrijven die zelf hun automaat beheren.